Het is weer tijd voor een mascara review! Vandaag is het de beurt aan de Essence I ♥ Extreme Crazy Volume mascara. Je leest het goed: een mascara die voor extreem veel volume moet zorgen. Ik ben groot fan van volumemascara’s, maar is deze mascara van slechts € 2,79 ook een aanrader?

De I ♥ Extreme Crazy Volume mascara is er eentje die goed opvalt: de huls is felroze met zwarte accenten. Volgens Essence voorziet deze mascara ieder wimperhaartje van een diepzwarte kleur, en het extra grote plastic borsteltje zou ze sensationeel veel volume geven.

Wanneer de dop eraf gaat komt daar inderdaad een groot plastic borsteltje tevoorschijn, die me in eerste instantie nogal doet denken aan een kammetje. Het borsteltje is helemaal recht, met aan het uiteinde een ronde vorm. Hiermee zou je dus gemakkelijk bij ieder haartje kunnen komen. De eerste indruk van de mascara is goed: het ziet er gewoon prima uit.

Het aanbrengen van mascara gaat verrassend goed! Ik dacht dat het -overdreven gezegd- een geknoei zou  worden met zo’n groot borsteltje, en zag bij wijze van spreken de klodders mascara in het rond vliegen. Gelukkig was dit niet het geval. ;-) Doordat het borsteltje veel weg heeft van een kam is de mascara heel goed te verdelen over je wimpers, en als je het gewoon rustig aanbrengt (zonder te zigzaggen) krijg je geen klontjes.

Het viel me wel op dat je gelijk véél mascara aan je borsteltje hebt zitten. Een tweede laagje aanbrengen vind ik zelf dan ook niet nodig. Ik heb het uiteraard wel geprobeerd, maar ik kreeg al snel last van wimpers die aan elkaar bleven plakken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Om deze reden houd ik het bij één laagje.

De grote vraag is natuurlijk: geeft deze volumemascara genoeg volume? Ik vind persoonlijk van wel. Foto’s zeggen soms meer dan duizend worden, dus ik zou zeggen: bekijk onderstaande swatches.

Links: geen mascara
Rechts: Essence  I ♥ Extreme Crazy Volume mascara

Bij bovenstaande swatches heb ik geen gebruik gemaakt van een wimperkrultang. Dit is dus het resultaat van de mascara zelf.

De wimpers bij mijn andere oog had ik wél eerst gekruld, zodat ik de resultaten goed kon vergelijken. Op de foto hieronder is duidelijk te zien dat je nóg meer volume creëert door eerst een wimperkrultang te gebruiken:

Links: met wimperkrultang
Rechts: zonder wimperkrultang

De mascara blijft bij mij de hele dag goed zitten en loopt niet uit. Als je op zoek bent naar een waterproof mascara zal ik je deze niet aanraden, want waterproof is ‘ie niet. Maar goed, dat claimt Essence ook helemaal niet. Dit is gewoon een volumemascara die je wimpers gigantisch veel volume geeft.

Conclusie: een aanrader, deze volumemascara van Essence! Gezien de prijs zou ik hem zeker aanraden, want voor nog geen € 3,00 is hij van jou. Daarbij is Essence gewoon te koop bij Kruidvat, dus vrij makkelijk verkrijgbaar. Mijn tip is nog wel: breng de mascara niet zigzaggend aan, want dan zouden er nog wel eens klontjes kunnen ontstaan. Als je de mascara ‘gewoon’ aanbrengt is er echter niets aan de hand en heb je de hele dag zwarte, volumineuze wimpers!

De Essence  I ♥ Extreme Crazy Volume mascara is te koop bij Kruidvat en kost € 2,79 per stuk.