Het is weer fris buiten, en dat betekent dat je handen wel wat extra verzorging kunnen gebruiken. Rituals heeft een aantal handbalsems in het assortiment, en eentje daarvan ga ik vandaag reviewen. De Ginko’s Secret hand balm is speciaal ontwikkeld om droge handen te verzachten en te verzorgen. Perfect dus voor deze tijd van het jaar!

Ginkgo’s Secret is dus een handbalsem waar je je handen mee kan insmeren wanneer ze droog zijn en/of trekkerig aanvoelen. Ik heb dit zelf altijd als het buiten kouder begint te worden. Eigenlijk precies rond deze tijd van het jaar. De balsems van Rituals zijn volgens het merk zelf ‘extra rich en repairing’, wat dus betekent dat ze extra rijk zijn en je droge handen herstellen.

Leuk weetje: Ginkgo’s Secret is verrijkt met Ginseng, het symbool van onsterfelijkheid. In Japan staat dit voor leven en kracht. De balsem is ook verreikt met Ginkgo Biloba, dat bekend staat om het verstevigen van de bloedvaten.

De balsem komt in een mooi doosje met daar in een tube van 75 ml. Op het (gerecyclede) doosje staat wat informatie, wat handig kan zijn als je nog niet zoveel over het product weet. De tube ziet er hetzelfde uit als het doosje. Prima wat mij betreft.

De tube is matte en heeft een witte dop. Ik vind het een mooie verpakking! De verpakking is natuurlijk niet het belangrijkste, maar ik vind het toch altijd leuk als het er goed uit ziet.

Als ik kijk naar de bestanddelen zie ik dat de eerste drie bestanddelen water, glycerine en Cetearyl alcohol zijn. Dat laatste moet niet verward worden met alcohol denat, wat een uitdrogende werking heeft. Cetearyl alcohol zorgt ervoor dat water en olie gecombineerd kunnen worden in een crème, en dat de huid zacht aanvoelt. Daarnaast is het een verdikkingsmiddel.

Verder zie ik ook Shea boter op de ingrediëntenlijst, en verschillende soorten parabenen.

Wat me als eerste opvalt aan de balsem is de geur. Het ruikt echt ontzettend lekker! Exotisch en fris, echt een fijne geur. Echter is de geur wel heel erg aanwezig, als je hier niet zo van houdt is dit niet echt een geschikt product voor jou.

De balsem zelf is qua structuur wat dikker dan een gemiddelde bodylotion, maar smeert wel goed uit.

Wanneer ik mijn handen heb ingesmeerd met de balsem is mijn huid lekker zacht en glad! Er blijft wel een laagje achter op de huid, het trekt namelijk niet direct in. Dit is eigenlijk het enigste nadeel wat ik kan bedenken.

Boven: voor gebruik (droge handen)
Onder: na gebruik (zachte handen)

Conclusie: een fijne handbalsem, die mijn droge handen weer lekker zacht maakt! De verpakking is mooi, de crème voelt fijn aan en ruikt naar mijn mening ook erg lekker. Nadeel is wel dat de balsem niet zo snel intrekt, waardoor je dus even vettige handen/vingers hebt. De balsem kost € 10,00 per stuk, wat niet heel goedkoop is voor een handbalsem, maar ook weer niet heel duur. Ik vind het een prima prijs.

De Ginkgo’s Secret hand balm is te koop bij Rituals en kost € 10,00 per stuk.