Thankful family

Op Esmay haar blog kwam ik een leuke tag tegen, namelijk The Thankful Project tag. Bij deze tag is het de bedoeling dat je het een en ander vertelt over de dingen waar je dankbaar voor bent in het leven. Omdat ik wel houd van zulke positieve tags besloot ik ‘m ook in te vullen! Hij is best persoonlijk geworden, maar dat moet kunnen vind ik.

A person

Iemand die ik dankbaar ben is mijn (inmiddels overleden) oma. Ik heb het me niet altijd gerealiseerd, maar van haar heb ik veel geleerd over het leven. Dat je altijd goed moet zijn voor andere mensen bijvoorbeeld. Heel logisch natuurlijk, maar zij was een van de liefste mensen die ik kende en zo wil ik ook zijn. Stiekem geldt dit ook voor mijn overgrootmoeder (mijn oma’s moeder dus), want zij was precies zo. ❤

A role you’ve played

Deze vraag begrijp ik niet helemaal. Denk ik. Voor welke rol die ik heb ik dankbaar ben? Geen idee.

A place

Deze vind ik moeilijk, want ik ben op -vind ik- al heel veel mooie plekken geweest. Als ik echt moet kiezen denk ik dat ik voor Albufeira ga, dat ligt in het zuiden van Portugal. Verder ben ik ook in Toscane geweest (Italië) en dat is ook echt een práchtige omgeving.

An experience

Ik ben dankbaar voor meerdere ervaringen. Zo ben ik bijvoorbeeld blij dat ik meerdere keren stage heb mogen lopen bij diverse bedrijven. Vooral mijn laatste stage (bij de gemeente Westland) heb ik als heel bijzonder ervaren. Tijdens mijn stageperiode daar heb ik zoveel geleerd! Daarnaast ben ik ook wel dankbaar voor mijn vakantie in Sunny Beach met twee best friends. Dat was me toch leuk daar! Je bent maar één keer jong, dus ik vind dat je dan wel even goed moet genieten van het leven! En dat is in Sunny Beach prima gelukt. :-)

A talent you have

Ik weet niet of het echt een talent is.. maar ik ben best blij dat ik altijd wel positief kan zijn. Natuurlijk heb ik soms mijn mindere momenten, dat heeft iedereen wel eens, maar ik heb al vaak gehoord dat ik altijd zo positief ben en ook dat ik soms ‘zo’n zonnetje ben’, haha. Dus daar ben ik eigenlijk best blij mee.

Bron

A failure

Mijn eerste echte ‘relatie’. Ik was 15 jaar toen ik voor het eerst verkering kreeg, en die relatie heeft bijna twee jaar geduurd. Uiteindelijk werkte het gewoon niet meer en is het dus uitgegaan, maar ik ben wel dankbaar voor die tijd. En voor de dingen die ik ervan geleerd heb.

Words

Ik ben dankbaar voor de woorden die mijn ouders een jaar of twee geleden tegen me zeiden, toen het net uit was met m’n toenmalige vriendje. En voor de woorden die mijn oma tegen me zei een dag voordat ze stierf. Die zal ik nooit meer vergeten.

A photo

Ik ben dankbaar voor meerdere foto’s, waaronder deze:

Thankful family

Een foto van ongeveer een maand geleden van mij samen met m’n broertje (12) en zusje (17). Ook al kunnen we het lang niet altijd goed met elkaar vinden, ik vind dit wel een hele leuke foto van ons drietjes! En wat wordt m’n broertje al groot zeg! Nog even en hij is gewoon langer dan ik ben. :-)

A memory

Herinneringen waar ik dankbaar voor ben zijn herinneringen aan vroeger. Ik heb over het algemeen echt een fijne jeugd gehad, met dank aan mijn ouders en andere familie natuurlijk. En daar komt ‘ie weer: ik ben dankbaar voor de memories aan Sunny Beach met m’n beste vriendinnetjes!

An opportunity

Voor het feit dat ik een opleiding kan volgen. Vooral de laatste tijd realiseer ik me maar al te goed dat een studie niet voor iedereen is weggelegd. Een studie is DUUR. Collegegeld natuurlijk ieder jaar, en daar bovenop komen ook nog schoolboeken. Vier keer per jaar heb ik nieuwe boeken nodig. Dus ik ben heel dankbaar voor het feit dat ik een opleiding kan volgen en dat mijn ouders dit kunnen en willen betalen.

Waar ben jij dankbaar voor in het leven?