Kerstcollecties: ik houd ervan. Vandaag is het de beurt aan Yves Rocher, want ook dit jaar heeft het merk weer een kerstcollectie uitgebracht. De collectie bestaat uit een selectie van acht populaire producten die speciaal voor de feestdagen in een nieuw jasje zijn gestoken. Ik heb ook een aantal producten getest. Lees je mee naar mijn review?

De collectie van dit jaar bestaat dus uit acht verschillende producten waar je een complete look mee kan maken. Hieronder nog even alle producten op een rijtje.

Met de klok mee:

  1. Make-upkit met 54 kleuren
  2. Oogschaduwtrio
  3. Ultra-Volume mascara
  4. Waterproof oogpotlood
  5. Glanzende nagellak
  6. Glanzende topcoat
  7. Lipstick
  8. Collector compactpoeder

Zo op het eerste gezicht vind ik het zelf echt een hele mooie collectie. De tinten vind ik erg mooi en de gouden accenten doen extra feestelijk aan. Daarnaast vind ik het erg leuk dat er een complete make-upkit in de collectie zit. Dit zie je toch niet zo vaak bij merken! Stiekem doet deze kit me denken aan de make-upkits die ik vroeger als kind had, die zagen er ook zo uit. Het is wel te hopen dat de kwaliteit van deze kit een stuk beter is dan die ik toen had.. ;-)

Maar goed, ik heb zelf drie producten uit deze collectie in mijn bezit, namelijk het oogschaduwtrio, de nagellak en de lipstick. Tijd om alles even kort en bondig te reviewen!

Oogschaduwtrio – Variations végétales – € 17,90

Het oogschaduwtrio is er in één kleur, en dat is 01 Variations Végétales. Of terwijl ‘plantaardige variaties’ (bedankt, Google Translate). De oogschaduw komt in een prachtig weerspiegelend goudkleurig doosje. Echt een plaatje! Op de achterkant staat wat informatie zoals het kleurnummer, lijst met bestanddelen en hoeveel gram oogschaduw er in zit. Dit is 7 gram in totaal.

Wanneer ik het doosje openmaak komen er drie kleuren tevoorschijn: champagne, blauw en groen. Alle kleuren zijn geïnspireerd op de natuur, erg leuk. Zie ook het patroontje wat op de oogschaduw gedrukt is! Dit maakt de oogschaduw al best bijzonder.

In het doosje zitten ook twee sponsapplicators die je kan gebruiken om de oogschaduw mee aan te brengen. Ik gebruik deze zelf niet zo vaak, maar ik vind het toch wel goed dat ze erbij zitten. Aan de binnenkant van het doosje zit een lekker grote spiegel, wat natuurlijk erg handig is voor onderweg.

Ik vind zelf de pigmentatie vrij goed. Vooral de champagnekleur is erg goed gepigmenteerd. Je kan hier zeker een mooie look mee maken! Helaas heb ik hier geen tijd voor gehad, dus een look hiermee hebben jullie nog van mij tegoed. :-)

 

Nagellak – Gris Intense – € 8,90

Deze kerstcollectie bevat uiteraard ook een nagellak, en wel in een donkergrijze kleur. Op de foto hierboven lijkt de kleur wat lichter, maar in het echt is ‘ie dus iets donkerder. Het is een high shine nagellak, wat dus betekent dat de nagellak mooi zou moeten glanzen.

Het lakken met deze nagellak gaat vrij goed. Het kwastje is langwerpig, recht afgesneden en wat dikker dan gemiddeld. Dit is op het begin even wennen. Na twee laagjes dekt de lak volledig (zie bovenstaande swatches) en glanst inderdaad erg mooi. In bepaald licht lijkt de lak eerder blauw, maar in zonlicht is hij toch zeker helemaal grijs. Ik vind het wel een leuke kleur! Vooral de glans vind ik erg mooi.

 

Lipstick – Violine Lumineux – € 17,90

Als laatst is het de beurt aan de lipstick. Deze is wat duurder dan ik gewend ben van Yves Rocher, hij kost namelijk € 17,90 per stuk. Niet heel goedkoop voor een lipstick! Er zijn twee kleuren verkrijgbaar: Rouge Bordeaux en Violine Lumineux. Ik heb zelf de laatste kleur. Violine Lumineux is een donkere bruinrode kleur met een creamy finish.

Wat me opvalt aan de lipstick is de geur: dit is een vrij typische lipstickgeur, die je vast wel eens eerder geroken hebt.  De lipstick is erg romig en geeft mijn lippen een mooie glans. Ook dekt ‘ie goed vind ik! Omdat de textuur romig is blijft de lipstick niet zo lang perfect zitten (een maaltijd overleeft ‘ie niet helemaal), maar dan is het gewoon een kwestie van opnieuw stiften. Ik ben dus zeker wel tevreden over de lipstick en vind het echt een mooie kleur!

 

Tot zover mijn reviews! Ik hoop dat ik jullie een goed beeld heb gegeven van de producten. Ik ben over het algemeen erg tevreden over alles. Vooral de lipstick vind ik erg mooi! Daarnaast is het gewoon een leuke feestelijke collectie, met producten die je stash zeker een stuk flitsender maken.

De Yves Rocher Couleurs Nature kerstcollectie is limited edition en nu te koop in de winkel of via de website.

Na alle winterse collecties vond OPI het hoog tijd voor een nagellakcollectie vol kleur. Het merk liet zich inspireren door het bruisende en kleurrijke Brazilië, en dit resulteerde in een vrolijke voorjaar/zomercollectie.