Happy new year! Uiteraard wens ik jullie allemaal het beste voor 2014. Op Pink Sensation is het vandaag personal update time! In de laatste ‘How’s life?’-post vertelde ik dat ik net mijn eerste tentamenweken achter de rug had, en dat ik eens even goed van mijn vrijheid ging genieten. Inmiddels zijn we ongeveer twee maanden verder en ziet mijn leven er weer een beetje anders uit. Tijd voor een nieuwe update dus!

Op dit moment heb ik nog lekker vakantie (maandag mag ik weer naar school), dus je zou denken dat ik daar nog lekker even van geniet, maar het tweede blok zit er nu bijna op en dat betekent dat de tentamenweken weer akelig dichtbij komen. Op 16 januari staat mijn eerste tentamen weer gepland (vak: strafrecht) en ik moet eerlijk zeggen dat ik weer een beetje de kriebels heb. Mijn eerste tentamens zijn gelukkig ontzettend goed gegaan, ik heb namelijk alleen maar dikke voldoendes gehaald. Even op een rijtje:

ICT 7,9
Inleiding Recht 7,2
Methodiek 8,6
Analyseren 8,5
Juridisch Tekstbegrip 8,0
Nederlandse Taal V (2 fout van de 48)

Jep, allemaal hoge cijfers! Ik was natuurlijk ontzettend blij. Zeker als je bedenkt dat ik me begin dit jaar afvroeg of ik hbo wel aan zou kunnen. Tussen mbo en hbo zit natuurlijk toch wel een heel groot verschil.

Omdat mijn cijfers in het eerste blok zo hoog waren voel ik de druk nu extra goed. In theorie maakt het niet uit of ik een vak met een 5,6 of een 9 haal, als ik het maar haal. Het gaat om de studiepunten. Toch voel ik wel een beetje prestatiedruk. Dit is gewoon perfectionisme denk ik, ik heb hier wel vaker last van.

Blok twee, het blok waar ik nu dus in zit, vind ik behoorlijk zwaar. Ik heb nu vakken als Criminologie, Ethiek, Staatsrecht, Strafrecht, Politicologie, Verdieping Methodiek en Verdieping Sociale Wetenschappen. Vooral Criminologie vind ik lastig. Voor alle vakken moet ik veel leren (vooral Criminologie, joepie) dus dat maakt me wel een beetje zenuwachtig. Ook het vooruitzicht van bijna een maand lang alleen maar leren staat me ook niet zo aan! Tja, het wordt weer even door de zure appel heen bijten.

Kerstboom op de Grote Markt in Den Haag | Met vriendinnetje

Gelukkig zijn er ook positievere dingen te melden! Zo heb ik tot nu toe een hele leuke kerstvakantie gehad, waarin ik veel gewerkt heb en gezellige feestdagen heb gehad met familie, vriendinnen, en m’n vriend. Ja, je leest het goed: ik heb nu sinds iets meer dan een maand verkering. :-) Dus dat is natuurlijk ook wel leuk om even te melden. We hebben elkaar nu een maand of twee geleden in de sportschool ontmoet. Goede reden om te gaan sporten dus ;-)

Ondanks de naderende tentamenweken, m’n vriend die natuurlijk ook aandacht moet krijgen (haha) en het werken hoop ik nog een beetje tijd over te houden voor Pink Sensation. Er zullen ongetwijfeld wat minder updates online komen, maar ik ga mijn best doen om dat zoveel mogelijk te beperken.

Hoe is het met jullie? Leuke feestdagen gehad? :-)