Zo heb je genoeg foundations en BB Creams liggen, en zo zijn ze ineens allemaal te donker. Het overkwam mij een paar weken geleden ineens. Mijn huid is in de winter altijd een stuk witter dan in de zomer, maar dit jaar lijkt het net even wat erger dan normaal. Ik wilde al langer een foundation hebben van MAC, en toen er onder de kerstboom een cadeaubon van De Bijenkorf lag bedacht ik me geen moment. Ik haalde de Studio Fix Fluid foundation en vandaag review ik hem!

De Studio Fix Fluid foundation is een klassieker onder de foundations. Hij bestaat al een hele poos en is zeer geliefd bij veel beautybloggers. Volgens MAC is het een moderne foundation die een natuurlijk matte finish geeft en een medium dekking combineert met SPF 15. Verder:

  • belooft MAC dat de foundation tot acht uur lang blijft zitten;
  • zou het resultaat superegaal moeten zijn;
  • bevat de foundation speciaal behandelde gemicroniseerde pigmenten en zachte poeders die het aanzien van onvolmaaktheden vermindert;
  • absorbeert de foundation talg en verwijdert dit ook;
  • bevat de foundation speciale huidverzorgende ingrediënten en
  • is ‘ie olievrij.

Nou, dat is nogal een belofte, nietwaar?

De make-up artist bij MAC raadde mij deze foundation aan omdat ik vertelde dat ik graag een goed dekkende foundation wilde hebben. Ook was één van mijn vereisten dat ‘ie qua kleur en ondertoon moest matchen bij mijn hals. Dit vind ik altijd het mooiste effect.

Na enkele kleuren geprobeerd te hebben bleek NW15 de beste match bij mijn huid. Dit is de lichtste kleur.

De foundation komt in een glazen flesje van 30 ml. Hier betaal je € 30,00 voor. Je kan er een pompje bij kopen voor € 5,00, want die zit er helaas niet standaard bij. Dit vind ik wel een groot nadeel. De foundation zelf is al redelijk prijzig, en om het product er fatsoenlijk uit te krijgen dien je eigenlijk ook nog zo’n pompje te kopen. Ik heb dit wel gedaan (bedankt, cadeaubon) maar ik vind het wel een nadeel.

Bij het aanbrengen valt me meteen op dat de dekking heel goed is. Pluspunt! De foundation is niet zo luchtig qua textuur, hierdoor smeert ‘ie wat moeilijker uit. Ik breng de foundation het liefste aan met mijn vingers of met een foundationkwast.

Persoonlijk vind ik de foundation niet héél zuinig in gebruik. Ik heb ongeveer 2 pompjes nodig voor mijn hele gezicht. Ik heb trouwens ondervonden dat je beter vóór het aanbrengen van de foundation concealer kan gebruiken, omdat het daarna wat stroever gaat door de textuur van de foundation.

Links: geen make-up
Rechts: MAC Studio Fix Fluid foundation

Over het resultaat ben ik wel erg tevreden: mijn gezicht is bijna helemaal egaal! Precies wat ik graag heb. Ik heb een aantal littekens in mijn gezicht door acne en zoals je kan zien bedekt de foundation deze bijna volledig. Ook de roodheid rondom mijn neus is gecamoufleerd. Ik merk dat de foundation mijn huid ook wat matteert, dit vind ik zelf ook wel fijn. Het enige waar je dan mee moet oppassen bij het gebruik van deze foundation zijn eventuele droge plekjes op het gezicht. Als je hier last van hebt accentueert de foundation deze wel. Zorg dus dat je een goede dag- en/of nachtcrème gebruikt.

Full face make-up in combinatie met de Studio Fix Fluid foundation

Conclusie: de perfecte foundation voor dames die graag maximale dekking willen en bereid zijn wat meer te betalen voor een foundation. De grootste voordelen vind ik de goede dekking, en ook het feit dat dit precies de juiste kleur voor mij is. Bij MAC kunnen ze je hier goed over adviseren. Het grootste minpunt is wat mij betreft het ontbreken van een pompje.

MAC is onder andere te koop bij de MAC Pro Store in Amsterdam en bij enkele vestigingen van De Bijenkorf. Check even de website voor alle verkooppunten.