Caviar nails zijn al enige tijd een trend in beautyland. In 2012 zagen we de bolletjes voor op je nagels al, en nog steeds zijn er veel setjes te koop waarmee je caviar nails kan maken. Tijdens een bezoekje aan Primark viel mijn oog op de Embellish 3D manicure set. De kleuren bevielen me, en de prijs beviel me ook wel, dus ik nam het mee om te proberen. Vandaag vertel ik wat ik ervan vind!

De set komt in een versierd doosje, met op de achterkant  een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Dit is natuurlijk erg handig voor dames die nog niet zo goed weten hoe het werkt! In het doosje zitten twee producten:

  1. een flesje met donkerroze nagellak (10 ml)
  2. een flesje met gekleurde balletjes (14 gram)

Naast deze flesjes zit er ook een klein trechtertje bij die je moet helpen om de balletjes goed op je nagels te krijgen.

De roze nagellak ruikt erg chemisch, maar dekte (tot mijn grote verbazing) al volledig na slechts één laagje. Dat zie je niet zo vaak! Voor het mooie heb ik twee laagjes aangebracht, dus op alle swatches zie je twee laagjes. De lak heeft een creamy finish en is qua structuur precies goed. Ik vind het een mooie kleur, al ben ik er nog niet helemaal uit wat voor kleur het nou precies is. Is het roze? Of toch meer rood? Roodroze misschien? Wat vinden jullie?

Anyway, het kwastje is recht afgesneden en dat zorgt ervoor dat de nagellak prima lakt.

Daarna is het de beurt aan de balletjes. Het is de bedoeling dat je deze in de trechter doet, je nagel lakt, en vervolgens direct de balletjes op je nagels ‘stort’. In deze volgorde werkt het dus niet. En ja, ik spreek uit ervaring. ;-) Het handigste is om je nagel te lakken, vervolgens de balletjes in de trechter te doen (even een vinger er onder houden: anders gaan de balletjes er al gelijk uit) en tot slot stort je de balletjes op je nagels. Even goed aandrukken op je nagel et voilà.

Het resultaat vind ik zelf erg leuk! Ik heb zoals te zien is maar één nagel voorzien van balletjes, omdat ik dat wel genoeg vond. Anders wordt het zo’n drukke boel op m’n nagels! Houd ik niet zo van. ;-) Het is soms even priegelen, want je wil de balletjes natuurlijk wel gelijkmatig over je nagels verdeeld hebben. Ik heb ondervonden dat het goed te doen is allemaal. Het kost eigenlijk helemaal niet zoveel tijd. Ik had de balletjes wel iets beter kunnen verdelen denk ik, als ik zo naar de foto’s kijk. Toch ben ik niet ontevreden.

Ik vond caviar nails altijd al erg leuk om te zien, maar het leek me nogal onpraktisch. ‘Die balletjes vallen zo van je nagels af,’ dacht ik altijd. En om eerlijk te zijn is dat ook het geval. Om te beginnen moet je de nagel waar de balletjes op zitten écht heel goed laten drogen, maar ook als ze goed droog zijn (ruim een half uur verder) gaan de balletjes snel van je nagels af. Met handen wassen had ik dit vooral, en ook als ik m’n nagel per ongeluk ergens tegenaan stootte. Dat is wel jammer.

Toch vind ik het hele caviar-principe erg leuk, en kan ik het zeker wel aanraden voor speciale gelegenheden. Als je een feestje hebt bijvoorbeeld. Dan is het zeker leuk om op je nagels te hebben, en het maakt dan toch niet zoveel uit als het de dag erna er weer af is. Een paar uur blijft het sowieso wel mooi (als je voorzichtig doet).

Conclusie: heel leuk dat caviar nails, maar niet erg longlasting. Het is naar mijn mening vooral geschikt voor speciale gelegenheden! De nagellak dekt wel heel goed, en de balletjes passen er goed bij qua kleur. Prima dus. Voor die €3,50 is het wat mij betreft zeker het proberen waard.

De Embellish 3D manicure set is er in verschillende kleurvariaties en te koop bij Primark voor een prijs van €3,50 per stuk.