Mijn smartphone en ik zijn onafscheidelijk, en ik ben stiekem een tikkeltje erger ‘verslaafd’ dan ik eigenlijk zou willen. Het is ook gewoon zo handig! Reistijden opzoeken, foto’s maken en delen, weersvoorspellingen checken: dankzij mijn smartphone gaat dit allemaal heel makkelijk. Vandaag laat ik mijn favoriete apps zien!

Dit is mijn telefoon! Het is een Sony Xperia SP en die heb ik nu ongeveer een half jaar. In augustus schreef ik er voor het eerst over. Ik ben er heel tevreden over! Het is een mooie telefoon, hij is nog lekker snel en het scherm is superscherp. De batterij gaat best lang mee (na een dag gewoon weer opladen), alleen hier was ‘ie al wat eerder op de dag leeg! Heb je wel eens.

Tijd voor mijn favorieten!

 

Instagram

Deze applicatie kennen we allemaal wel denk ik, Instagram is een hele populaire app om foto’s en korte filmpjes mee te delen. Ik merk dat ik de laatste tijd wat meer aan het Instagrammen ben: ik maak er soms echt een sport van om een zo mooi mogelijke foto te maken, te bewerken, en te delen. Volgen jullie mij al? Mijn gebruikersnaam is xmelissamaria.

 

Wunderlist

Ik ben een controlfreak, en ik houd ervan om lijstjes te maken. Wunderlist is hiervoor zeer geschikt! Ik kwam deze app per toeval tegen en gebruik hem nu erg vaak. Je kan lijstjes maken in verschillende categorieën zoals Privé, Werk, Winkelen, Verlanglijst enzovoorts. Super handig als je het mij vraagt. Je kan ook foto’s toevoegen aan je to-do’s, subtaken toevoegen en herinneringen opslaan.

Whatsapp

Heel voorspelbaar, ik weet het, maar Whatsapp is denk ik toch wel mijn favoriete app. Ik gebruik hem wel tientallen keren per dag. Het is gewoon een makkelijke manier van communiceren met elkaar. Toch mis ik soms het oldskool MSN wel een beetje, want op een normaal toetsenbord typ ik toch een stuk beter dan op mijn telefoon.

Foursquare

Samen met twee van mijn beste vriendinnen ben ik vrij fanatiek met Foursquare. Dit is een app waarmee je aan kan geven waar je bent op dat moment (je kan inchecken), en daar kan je dan punten en badges mee verdienen. Ik zie het zelf eigenlijk gewoon als een soort spel. Je kan je check-ins ook delen op andere sociale media. Wij proberen altijd zoveel mogelijk in te checken om zoveel mogelijk punten te halen. :-) Ik vind het ook een leuke manier om te zien wat iedereen doet. We studeren allemaal in een andere stad, en zo blijf je toch een beetje op de hoogte.

OVinfo

Tot slot nog een superhandige app voor de studenten onder ons (en andere mensen die vaak met het OV reizen): OVinfo. Deze app is echt een uitvinding! Je kan aangeven bij welke halte je moet zijn of welke lijnen je moet pakken, en vervolgens kan je zien hoe laat de eerstvolgende bus/tram/metro/trein komt en of die vertraging heeft of niet. Soms kan je ook zien waar het voertuig zich bevindt. Zo weet je dus of hij al snel komt of niet. Echt heel handig als je het mij vraagt.

 

Deze apps vind ik dus heel handig en ik gebruik ze regelmatig. Ik heb zelf een Sony Xperia SP, en dus Android, maar ik geloof dat deze apps ook te downloaden zijn in de App Store van Apple.

Wat zijn jouw favorieten/aanraders op het gebied van apps? Laat het me weten!