Na alle winterse collecties vond OPI het hoog tijd voor een nagellakcollectie vol kleur. Het merk liet zich inspireren door het bruisende en kleurrijke Brazilië, en dit resulteerde in een vrolijke voorjaar/zomercollectie. De collectie is pas eind deze maand te koop, maar ik heb alvast meer informatie en swatches voor jullie! Kijk je mee?

Brazil Collection by OPI

De collectie staat dus in het teken van Brazilië, een land wat de komende tijd sowieso al veel in de belangstelling zal staan vanwege het WK voetbal dit jaar en de Olympische Zomerspelen in 2016. Het land staat bekend om het carnaval, zonovergoten stranden, tropische fruitsoorten en diepgroene jungles.

De twaalf lakken uit de Brazil collectie vatten het land samen in roze-, rood- en oranjetinten, zand- en aardetonen en kleuren die een ode brengen aan het indrukwekkende regenwoud. In de collectie zitten ook vier Liquid Sand lakken in felle neonkleurtjes.

Van links naar rechts:

 • Next Stop… The Bikini Zone
 • Don’t Bossa Nova Me Around
 • Taupe-less Beach
 • I São Paulo Over There
 • OPI Scores a Goal!
 • AmazON….AmazOFF

Van links naar rechts:

 • I Just Can’t Cope-acabana
 • Where Did Suzi’s Man-go?
 • Toucan Do It If You Try
 • Kiss Me I’m Brazillian
 • Live. Love. Carnaval
 • Red Hot Rio

Naast de fullsize lakken van 15 ml zijn er ook twee minisetjes (4 x 3,75 ml) verkrijgbaar.

Ik heb zelf zes exemplaren uit de collectie om aan jullie te laten zien. Om te beginnen vind ik deze Brazil Collection by OPI er ontzettend vrolijk uit zien. Dat is iets wat ik eerlijk gezegd wel kan gebruiken als ik op dit moment naar buiten kijk! De winter is nog in volle gang (al hebben we (nog) geen sneeuw gehad), maar dat was dus voor OPI geen reden om geen kleurrijke collectie uit te brengen.

Swatches

Op alle foto’s draag ik twee laagjes nagellak.

Don’t Bossa Nova Me Around

Het eerste lakje wat ik kan laten zien is Don’t Bossa Nova Me Around. Kudo’s voor de namen trouwens, OPI is weer lekker creatief geweest! Dit is een nudekleurige lak met een creamy finish. Ik vind het een mooi lakje! Lekker naturel, past overal bij. Dekt volledig na twee laagjes.

I São Paulo Over There

Dit lakje is een bruine kleur met creamy finish. Ik vind de lak mooi glanzend, maar de kleur vind ik om eerlijk te zijn niet zo heel bijzonder. Gewoon een bruine lak met een mooie glans.

AmazON….AmazOFF

Dan een mooie groenblauwe lak die gebaseerd is op de jungle. Dit vind ik wel een mooie, aparte kleur! Ook weer een creamy finish en veel glans.

Where Did Suzi’s Man-go?

Deze oranje lak doet meteen denken aan een mango, vandaar ook de naam. Wat een vrolijk kleurtje! De lak is niet feloranje maar juist wat lichter van kleur, wat hem naar mijn mening best bijzonder maakt. Wederom een creamy finish (eigenlijk hebben alle lakken dit) en veel glans. Leuk kleurtje voor in de zomer.

Kiss Me I’m Brazillian

Roze mag natuurlijk niet ontbreken in een kleurrijke collectie. Kiss Me I’m Brazillian is een schattige roze kleur. Ik moet zeggen dat ik deze lak erg mooi vind. Ik ben sowieso al fan van roze nagellak, en dit is echt zo’n lief kleurtje.

Live. Love. Carnaval

Tot slot mijn favoriete kleurtje! Live. Love. Carnaval is koraalrood en lekker fel. Op de foto lijkt hij helaas wat minder fel dan ‘ie in werkelijkheid is, dus houd daar even rekening mee. Toen ik dit lakje aan het fotograferen was zag ik dit kleurtje al helemaal op mijn teennagels voor in de zomer. Dit is absoluut mijn favoriete kleur en zeker aan te raden als je van een zomers en feestelijk koraalrood kleurtje houdt.

Mijn algehele indruk van de lakjes is goed. Op de swatches draag ik twee laagjes, maar eigenlijk dekken alle lakjes al na slechts één laagje. De dekking is dus perfect, al verschilt het wel een beetje per lak. De kwastjes van de lakjes zijn iets te breed naar mijn smaak, waardoor het soms wat lastig lakken is op mijn smalle nagels. Toch ben ik zeker niet ontevreden, want het zijn mooie kleurtjes die kwalitatief gewoon heel goed zijn.

De Brazil by OPI Collection is vanaf eind februari 2014 verkrijgbaar bij de OPI verkooppunten (zie OPI.nl) De fullsize lakjes kosten € 14,25 per stuk en de minisetjes zijn € 18,95.

 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.