Mijn fascinatie voor ‘natuurlijke’ producten is nog niet verdwenen. Vorig jaar blogde ik enthousiast over twee Natural producten van Hema, en vandaag is het de beurt aan twee natuurlijke skincare producten. Ik had laatst een nieuwe reinigingsmelk en lotion nodig, en bij De Tuinen stuitte ik op het merk Puravita. Van de ingrediëntenlijst werd ik wel blij: alles is 100% natuurlijk, ecologisch geteeld en niet op dieren getest. Ik nam de Delicate Cleansing Milk en de Cleansing Lotion mee en probeerde ze uit. Lees je mee naar mijn bevindingen?

Puravita kende ik zelf nog niet, maar het is dus te koop bij De Tuinen. Op de website staat het volgende:

~~~~

“Over Puravita

De Puravita producten zijn zo puur dat alle kunstmatige stoffen die ook maar enigszins kunnen prikkelen zijn weggelaten, zodat de huid tot rust kan komen. Er is gekozen voor kalmerende oliën en planten extracten in combinatie met natuurlijke werkstoffen die de huid weer in balans te brengen en de zintuigen te stimuleren. Onze puur plantaardige grondstoffen worden over de hele wereld veelal biologisch geteeld.

  • 100% natuurlijke ingrediënten
  • Ecologische teelt
  • Zuiver natuurlijke geuren
  • Er zijn geen lichaamsvreemde synthetische geur-, kleur-, of conserveringsmiddelen aan toegevoegd
  • Het bevat geen minerale oliën, synthetische musken, siliconen, ftalaten, parabenen of genetisch gemodificeerde ingrediënten
  • Is niet op dieren getest
  • Niet tevreden, geld terug
  • BDIH gecertificeerd”

~~~~

De Cleansing Milk & Cleansing Lotion zijn bedoeld om je gezicht te reinigen. Met de milk haal je make-up weg voor het grootste deel weg en met de lotion maak je het af. Ik was van tevoren erg benieuwd naar de producten. Veel van dit soort producten bevatten synthetische stoffen, maar deze dus niet.

 

Puravita Dedicate Cleansing Milk (€ 10,12)

De milk komt in een witte plastic fles met daar in 150 ml product. Het is een pompflacon, wat dus betekent dat je de milk er op heel hygiënische wijze uit krijgt. Pluspunt!

Op de verpakking valt te lezen dat deze Cleansing Milk een milde gezichtsreiniging is zonder synthetische toevoegingen, maar mét verzorgende extracten van Edelweiss, Witte Lelie, Jojoba-olie en vitamine E. Op de ingrediëntenlijst zien we alleen maar natuurlijke producten. Het hoofdbestanddeel is water (zoals altijd), en als tweede komt zonnebloemolie en daarna direct de jojoba olie. Veel verzorgende oliën dus! Als je van jezelf weet dat je hier puistjes van krijgt kan je deze milk beter niet gebruiken. Ik heb hier zelf nog geen last van gehad.

De milk zelf ruikt best aardig. Misschien een tikkeltje muf, maar ik vind dit zelf wel meevallen. De geur kan niet zo goed thuisbrengen, maar vervelend is ‘ie zeker niet. Het goedje zelf is wit van kleur en behoorlijk vloeibaar. Het brengt makkelijk aan, en het laat zich ook weer goed verwijderen (ik doe dit met een watje). De milk haalt mijn gezichtsmake-up er goed af, dus in dat opzicht doet ‘ie zeker zijn werk!

 

Puravita Dedicate Cleansing Lotion (€ 10,12)

De lotion komt in een bijna dezelfde witte plastic fles, alleen is het geen pompflacon. Het is de bedoeling dat je een beetje lotion op een watje aanbrengt en daarmee de laatste restjes make-up van je gezicht afhaalt.

Ook dit product bevat alleen natuurlijke ingrediënten. Ik zie wel alcohol op de ingrediëntenlijst staan, maar een beetje hiervan is niet zo erg. Dit ontsmet namelijk de huid, en er zitten genoeg verzorgende ingrediënten in die het een fijne lotion maken. Mijn gezicht is na gebruik helemaal schoon en voelt ook prettig aan. Toch heb ik wel het idee dat deze lotion ‘minder’ zijn werk doet dan andere lotions, waarschijnlijk omdat ik gewoon gewend ben dat er (veel) alcohol en synthetische stoffen in zitten. Maar mijn huid voelt wel schoon aan na gebruik. Het is gewoon even wennen, denk ik. De geur is trouwens hetzelfde als de milk!

Conclusie: ja, ik ben wel te spreken over deze natuurlijke producten van Puravita. Ik zal eerlijk zijn: de producten zijn ‘gewoon’ goed. Het zijn geen wondermiddelen, maar ik vind het wel een fijne gedachte dat ik mijn gezicht niet vol smeer met synthetische en agressieve ingrediënten. Dat vind ik dus zeker een voordeel. Erg goedkoop zijn de producten niet, want ze kosten ongeveer een tientje per stuk. Het is aan jou of je dit over hebt voor helemaal natuurlijke producten, die ook nog eens dierproefvrij zijn! Ze werken goed, dus als je wel van natuurlijke producten houdt is dit zeker een merk voor jou.

Puravita is te koop bij De Tuinen, en voor alle verkooppunten kan je het beste even kijken op de website. Ze hebben ook nog lichaamsproducten en gezichtscrèmes.