Je lippen lakken, dat klinkt misschien nog een beetje gek in de oren, maar het is steeds meer een trend aan het worden. Gosh heeft inmiddels lip lacquers in het assortiment (review), maar ook Deborah Milano kwam onlangs met een lak voor je lippen. De RED Lacque zou veel kleurpigmenten bevatten en zeer langhoudend zijn. Daar wilde ik natuurlijk meer van weten!

“MILANO RED laque van het Italiaanse cosmeticamerk Deborah Milano is als een vloeibare lak voor de lippen en combineert bijzonder innovatieve eigenschappen: het brengt aan als een vloeistof, bevat veel kleurpigmenten, trekt meteen in de lippen en heeft een verzorgende werking. MILANO RED laque is zeer langhoudend en heeft een ultraglanzend effect.”

De RED Lacque is verkrijgbaar in zeven kleuren. Het kleurenpalette gaat van nude tot paars, van roze tot rood.

De lipstick (ik noem het voor het gemak gewoon even ‘lipstick’) komt in een gouden huls, dit vind ik er gewoon prima uit zien. Ik vind het vooral handig dat je direct kan zien welke kleur je hebt, omdat een klein gedeelte van de huls doorzichtig is. Daar is vast en zeker over nagedacht.

Wanneer ik de dop er af haal komt er een lipglosskwastje tevoorschijn die voorzien is van kleine haartjes. Eigenlijk gewoon een regulier kwastje. Er zit meteen een aardige hoeveelheid product aan, en om eerlijk te zijn brengt het kwastje gewoon prima aan.

“Het aanbrengen van één laagje zorgt voor een subtiele kleur. Na een korte droogtijd kan een tweede en zelfs derde laagje worden aangebracht; bij elke laag wordt het kleur- en glanseffect opvallender.”

Wat me opviel is dat er gelijk veel kleur vanaf kwam! Ik heb kleur 10: Mademoiselle Tangerine. Dit is een oranjerode kleur met een lichte oranje/gouden shimmer er in. Vooral in zonlicht zie je deze shimmer goed. Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed wat ik daarvan vind. De kleur zelf vind ik best wel mooi: lekker knallend en zomers, maar de shimmer vind ik misschien een beetje te.. ouwelijk? Kan dat? Het doet me denken aan van die Max Factor lipsticks met oranje shimmer.

Op mijn lippen voelt de lipstick goed aan, eigenlijk gewoon als een lipstick. Een klein nadeel vind ik de geur/smaak: er zit een typische lipstickgeur aan dit product. Toch vind ik het verder niet heel storend.

Volgens Deborah Milano blijft de lipstick heel lang zitten. Ik kan hier kort over zijn: na een maaltijd kan je weer opnieuw lakken. Toch is de kleur niet helemaal verdwenen hoor! Na het eten zag ik duidelijk nog een (weliswaar vervaagde) oranje kleur op mijn lippen. Het werkt dus een beetje als een lip stain. Ik denk dat je bepaalde kleuren ook prima zou kunnen gebruiken op je wangen als blush! Daar vind ik de shimmer dan wel weer erg geschikt voor.

 

Conclusie: ja, dit is wel een prima lip lacquer. Ik ben niet laaiend enthousiast, maar de lipstick is ook zeker niet slecht. Hij scoort goed op pigment en verder is ‘ie  makkelijk in gebruik. De shimmer vind ik persoonlijk wat minder (is natuurlijk een kwestie van smaak) en de geur/smaak vind ik ook niet geweldig. Als ik kijk naar de prijs en de kwaliteit denk ik dat € 9,95 wel een goede prijs is. Ik ben zelf best wel benieuwd naar de andere kleuren geworden, waarschijnlijk vind ik die mooier!

Deborah Milano is verkrijgbaar bij de betere adviesdrogist, diverse parfumerieën, en online via deze en deze shops.