Ik houd van eten, dat is zeker geen geheim. Het leek me wel leuk om wat meer over eten en drinken te schrijven, en daarom zullen er de komende weken wat artikelen online komen over mijn favoriete eten! Vandaag start ik met mijn favoriete ontbijt aller tijden.

Wel of niet ontbijten?

Er zijn genoeg mensen die niet ontbijten, en om eerlijk te zijn kan ik me dat niet voorstellen. Als ik niet ontbijt word ik vroeg of laat chagrijnig en begint mijn dag gewoon niet fijn.  Mijn vader ontbijt niet, mijn vriend ontbijt ook niet, maar zij werken beiden in de tuin en beginnen heel vroeg (denk aan een uur of 7). Ergens kan ik dan wel begrijpen dat je dan niet direct trek hebt. Toch ontbijt ik zelf wel altijd!

 

Door de jaren heen

Door de jaren heen heb ik veel verschillende dingen geprobeerd qua ontbijt. Als klein kind gaf mijn moeder me pap, dat heb ik jarenlang gegeten. Toen ging ik over op brood. Eind basisschool begon ik met het eten van cornflakes met melk, en dat heb ik echt járen gegeten, iedere ochtend. Heerlijk vond (en vind) ik het. Tussendoor heb ik ook wel beschuit gegeten in de ochtend, en soms ook crackers. Maar ik kwam altijd weer uit bij cornflakes.

.

Nu: cruesli met fruit en noten

Op dit moment ontbijt ik al een paar jaar met cruesli. Om precies te zijn is het de C1000 Krokante Cruesli met pecannoten en ahornsiroop.  Dit vind ik zeker de lekkerste cruesli die ik ooit gegeten heb.

Wat doe ik er verder nog bij? Sowieso altijd melk, en een heel enkele keer Griekse yoghurt. Ik doe er ook altijd fruit bij. Vaak kiwi of banaan, maar ook geregeld aardbeien of kersen. Yum!

Verder vul ik het aan met walnoten, amandelen of geraspte kokos. Oh, en ik doe er ook bijna altijd wel lijnzaadjes bij. En vaak ook kaneel.

Voor sommigen is dit misschien een iets té uitgebreid ontbijt, maar voor mij is het precies goed. Ik zit goed vol na mijn ontbijt en kan zeker een paar uur vooruit. Tegelijkertijd krijg ik ook fruit en goede vetten binnen, wat natuurlijk ook mooi meegenomen is. Beetje jammer dat C1000 vroeg of laat gaat verdwijnen, want ik zou niet zo goed weten wat ik dan zou moeten eten!

Ontbijt jij iedere ochtend? En wat eet je dan? Ik ben benieuwd!