Een paar weken terug kocht ik alweer mijn derde lipstick van MAC. Zo blij als een kind werd ik toen ik deze kleur voor het eerst swatchte op mijn hand, want de kleur leek perfect roze en ook nog eens hartstikke mat. Ik heb het over All Fired Up uit de Retro Matte lipstick collectie. Matte lippen zagen we in het najaar vooral veel, maar ook in het voorjaar kan het nog prima!

Ik ga het even niet over de verpakking hebben, want de lipstick ziet er uit zoals iedere lipstick van MAC: in een zwart doosje, een zwarte huls met daar op ‘MAC’ in het zilver. Niet zo spannend dus, maar wel gewoon prima. Aan de onderkant valt te lezen welke soort lipstick en welke kleur het is.

All Fired Up wordt omschreven als een frisse fuchsia matte kleur. De lipstick is inderdaad goed roze en helemaal mat. Het viel me op dat de lipstick vrij warm van kleur is: voor zover ik kan zien bevat ‘ie geen blauwe ondertoon. De lipstick geeft mijn lippen een flinke roze kleur, maar het is geen knalkleur. Hij is dus ook voor overdag erg goed draagbaar.

Het aanbrengen gaat erg goed. De lipstick is in een punt afgesneden waardoor je heel precies kan werken. Op den duur wordt dat natuurlijk wel minder, wat je dan kan doen is een kwastje gebruiken om het netjes aan te brengen. Voor nu werkt dit echter prima.

Er komt heel veel pigment vanaf en zoals ik al zei kleurt de lipstick mijn lippen flink roze. Het stiften gaat misschien íetsjes stroever dan normaal, maar dat komt natuurlijk omdat de lipstick matte is.

Matte lipsticks staan er om bekend dat ze je lippen een droog gevoel geven omdat ze wat stroever zijn. Bij deze lipstick heb ik er geen last van. Het voelt wat droger aan dan normaal, maar ik hoef niet met extra lippenbalsem te smeren. Mocht je wel snel last hebben van velletjes: scrub je lippen voor het aanbrengen, doe wat lippenbalsem op, dep het er weer lichtjes af en stift dan je lippen. Als het goed is heb je er nu (bijna) geen last meer van!

Ik heb ervaren dat de lipstick erg goed blijft zitten! Na een maaltijd zit (is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van wát je eet) de kleur er nog zo goed als helemaal op. Een hapje en een drankje overleeft ‘ie in ieder geval makkelijk.

Conclusie: ik ben heel blij met deze lipstick! Ik had nog niet zoveel matte exemplaren, dus het is zeker een aanvulling op mijn collectie. Verder scoort ‘ie gewoon heel goed op eigenlijk alles, alleen is de prijs wel wat hoog. Dat kan je tegenhouden om de lipstick te kopen. Ik heb het er zelf in ieder geval graag voor over.

De Retro Matte collectie van MAC bestaat uit -voor zover ik weet- acht verschillende kleuren, waar All Fired Up er dus eentje van is. De lipsticks kosten € 18,50 per stuk en zijn te koop bij MAC.