Festivals begin ik steeds leuker te vinden. Vorig jaar was ik al te vinden op Mysteryland, en ook dit jaar staan er weer een aantal festivals op het programma. Geen hele grote zoals Pinkpop of Lowlands hoor, want ik weet nog niet of ik het aan durf om te gaan kamperen, haha! Anyway, ik kan echt al maanden van tevoren uitkijken naar een leuk feest of concert, en dat is eigenlijk ook het geval bij festivals. Het leek me dus wel leuk om een overzichtje te maken met geplande festivals voor 2014.

Kingsday Festival 2014

Het eerste festival wat gepland staat is Kingsday Festival 2014, wat georganiseerd wordt door MTV. Op 26 april 2014, de allereerste Koningsdag, ga ik samen met twee vriendinnen naar het Olympisch Stadion in Amsterdam om artiesten als Yellow Claw, Nicky Romero, Feest DJ Ruud en The Partysquad te aanschouwen. Ik heb er best veel zin in! Er komen een aantal artiesten die ik al (meerdere keren) live gezien heb, maar dat maakt het niet minder leuk. Vooral Yellow Claw en The Partysquad vind ik erg goed!

Uitverkocht? Nee! Je kan nog kaarten bestellen via de KingsdayFestival.nl.

Intens Festival

Ja, ik heb kaarten voor Intens Festival, maar achteraf gezien was dit misschien een iets te spontaan idee. Het lijkt me een leuk festival, maar ik twijfel of ik niet liever naar een ander festival wil gaan. Daarover lees je verderop in dit artikel meer! Anyway, ik heb wel kaarten voor Intens, dus vooralsnog staat het in de planning voor dit jaar. Intens Festiaval is op zaterdag 31 mei in Oisterwijk. De line-up is nog niet bekend, maar de muziek bestaat vooral uit hardstyle en een beetje house.

Uitverkocht? Gedeeltelijk! Zaterdag is volledig uitgekocht (hier heb ik kaarten voor), maar zondag nog niet. Deze kaarten zijn via IntentsFestival.nl te bestellen.

Mysteryland

De kaartverkoop voor Mysteryland is officieel nog niet gestart, maar ik weet nu al zeker dat ik er dit jaar weer heen wil. In 2013 ging ik voor het eerst met een paar vrienden en dat was heel gezellig! Het terrein is ontzettend groot en prachtig versierd. Je waant je bijna in een sprookjesbos! De muziek is heel gevarieerd: er is house, hardstyle, techno, hip-hop en meer. Vorig jaar vond ik Yellow Claw, The Partysquad, Showtek en Steve Aoki het leukst. Maar vergis je niet, naast muziek heb je op Mysteryland ook theater, film, kunst, acrobatiek en spectaculaire shows. Van alles wat dus! Het festival vindt dit jaar plaats op 23 augustus, de locatie is zoals altijd Haarlemmermeer.

Uitverkocht? Nee, de officiële kaartverkoop start op 5 april via Mysteryland.nl.

 

Zoals ik al schreef twijfel ik nog een beetje over Intens Festival. Ik hoorde namelijk laatst op de radio dat er op 2 augustus 2014 een nieuw festival plaatsvindt in Amsterdam, namelijk Sky City Festival. Er zijn al een aantal namen bekendgemaakt, en twee daarvan zijn Avicii en Afrojack. Aangezien ik héél graag bij het concert van Avicii had willen zijn en daar geen kaarten had, lijkt het me heel gaaf om hierheen te gaan. Ik wacht nog even af welke artiesten er nog meer aan de line-up toegevoegd worden, en dan bepaal ik pas of ik m’n Intens kaartje ga verkopen of niet.

Ohja, op 17 maart ben ik ook (weer, vorig jaar ging ik ook) aanwezig bij het concert van Beyoncé! Dat is geen festival natuurlijk, maar nog wel leuk om even te melden dacht ik zo. :-)

Tot zover mijn geplande festivals! Het kost me ieder jaar weer een hele berg geld allemaal, maar daar heb ik ook wel hele leuke herinneringen aan te danken. Nu nog even hopen op mooi weer op alle dagen, dan komt het helemaal goed!

Ga jij wel eens naar een festival? Is het je ding of juist niet?