Dames en heren, ik presenteer u: mijn nieuwe favoriete compacte poeder! Na een teleurstellende ervaring met een poeder van Catrice (ik heb er niet eens iets over geschreven), besloot ik dat ik wel eens dit poeder van Essence kon proberen. Ik nam het mee voor slechts € 2,99 en vandaag vertel ik ervan vind.

De naam van dit poeder zegt het al een beetje: het is een poeder wat je make-up fixeert (waardoor het dus langer mooi blijft) en tegelijkertijd de huid matteert. Vooral voor dames met een vette of gecombineerde huid kan dit erg prettig zijn, omdat zij gedurende de dag gaan glimmen in hun gezicht. Ik heb hier zelf ook wel last, dus het is fijn dat er zulke poeders bestaan!

De poeder is ‘gepressed’, wat betekent dat het een compacte poeder is zonder losse poederdeeltjes. Je dipt je poederkwast er in, en hup, aanbrengen maar. Het poeder zit in een plastic doosje (8 gram) wat er naar mijn mening wel een beetje goedkoop uit ziet. Maar ja, het is een goedkoop product, dus eigenlijk zou ik niet moeten klagen.

Als ik eerlijk ben vind ik het doosje niet zo belangrijk meer wanneer ik het poeder gebruik, want jongens wat is hij fijn! Het fixeert mijn make-up inderdaad (mijn foundation blijft goed zitten) en mijn gezicht is een stuk matter dan voorheen. Na een lange dag is het poeder wel een beetje van mijn gezicht af ‘gesmolten’, maar hij houdt het zeker langer vol dan mijn vorige exemplaar van Catrice. Ik denk gemiddeld zo’n vijf uur. Het poeder voelt lekker zacht aan en is heel fijn van structuur.

Het hoofdbestanddeel van het poeder is talk, dit staat bovenaan de ingrediëntenlijst. Talk absorbeert en gaat glimmen tegen. Verder zitten er nog wat meer absorberende bestanddelen in, de rest van de bestanddelen is eigenlijk niet zo belangrijk.

Bij het zien van deze swatch zou je misschien denken dat het poeder een witte waas achterlaat op het gezicht. Ik kan je gerust stellen: dat is niet waar. Omdat je het poeder bij het aanbrengen automatisch goed verdeelt, krijg je geen witte waas in je gezicht. Ik vind het wel makkelijk, zo’n transparante poeder, want het matcht altijd bij je huidskleur.

Voor & na

Op de foto links is te zien dat mijn huid wat glimt (vooral op mijn neus). Op de foto rechts is mijn gezicht helemaal mat, met dank aan het poeder van Essence.

Conclusie: een fijne budget poeder die ik zeker kan aanraden! Hij behoort zeker weten tot mijn favorieten. Ik ben inmiddels al aan mijn tweede doosje begonnen, omdat ‘ie zijn werk gewoon ontzettend goed doet!

Essence is te koop bij Kruidvat en de All About Matt fixing compact powder kost € 3,99.