In mijn fotodagboek van een paar maanden geleden was te zien dat ik mijn net gekochte MAC foundation kapot had laten vallen. Ik baalde als een stekker natuurlijk. Gelukkig kon ik er nog wel wat foundation van redden, maar ik moest toch wel echt iets nieuws hebben. Omdat ik goede berichten over de CC Cream van Essence had gelezen, besloot ik dat ik die wel kon proberen voor € 3,99.

Zoals jullie misschien wel weten is een CC Cream een ander product dan foundation of BB Cream. Het heeft wel iets weg van een BB Cream, maar toch is het product net ietsje anders. CC Cream staat voor Color Correcting of Color Control Cream. Het is dus een product die je huidskleur corrigeert. Daarnaast heeft een CC Cream ook de verzorgende werking van een BB Cream, want deze hydrateert, camoufleert en beschermt je huid ook.

De CC Cream van Essence is volgens het merk zelf een ‘all-in-one’ product. De lichte formule zou zorgen voor een flawless huidje en er zit ook SPF 30 in. Ik lees verder niks over verzorging, dus ik gebruik gewoon een dagcrème alvorens ik de CC Crème gebruik.

De CC Cream zit in een tube met daar in 30 ml product. De tube heeft een draaidop. Het voordeel hiervan is dat het hygiënisch is, maar een nadeel vind ik toch wel dat het niet zo praktisch werkt. Zo’n draaidop krijg ik er niet altijd direct goed op en dat is best lastig als je al foundation op je hand hebt.

Er is slechts één kleur te koop van deze CC Cream, namelijk ‘Natural’. Ik vind het best jammer dat er maar één kleur beschikbaar is, want zo grijpen veel dames mis. De kleur is voor mij op zich goed, maar voor nu is hij nog wel iets te donker naar mijn zin. Het kan wel hoor, maar in de zomer ben ik altijd wat bruiner, dus dan verwacht ik dat ‘ie wat beter matcht.

De crème zelf is vrij vloeibaar van substantie. Ik hoef niet eens te in de tube te knijpen of er komt al product uit. Met aanbrengen is dit wel prettig, maar ik had de substantie zelf iets dikker gezien. Ondanks de dunne substantie komt er wél veel kleur vanaf. Kijk, daar worden we blij van. De crème is makkelijk aan te brengen en bedekt mijn oneffenheden verrassend goed.

Ik noem het trouwens ‘crème’, maar in mijn ogen is dit toch meer een gewone foundation. Is niet erg, want er zit zonnebescherming in (en da’s altijd fijn zo met de zomer in het vooruitzicht), maar houd er dus rekening mee dat het meer een gewone foundation is.

De CC Cream haalt het qua dekking  niet bij een de  Fix Fluid foundation van MAC (wat ook best logisch is, gezien het ruim 30 euro prijsverschil), maar het is zeker niet slecht. En voor die € 3,99 al helemaal niet.

Op de foto’s hierboven zie je de dekking goed. De crème bedekt niet álles (ik gebruik nog wel concealer), maar zeker genoeg. Op de foto’s is wel goed te zien dat de kleur eigenlijk een tikkeltje te donker is.

Ik vind de longlasting wel prima om eerlijk te zijn. Ik heb niet gemerkt dat de foundation gedurende dag van mijn gezicht afglijdt. Poederen is sowieso wel een must, want na het aanbrengen van de crème kan de huid wat glimmend zijn.

 

Conclusie: een fijne budgetproof foundation die gewoon bij Kruidvat te koop is! Het is geen wonderproduct, maar met de dekking en de longlasting zit het in ieder geval helemaal goed. Ik hoop dat Essence wat meer kleuren aan het assortiment toevoegt, zodat meer meiden deze CC Cream kunnen dragen.

 

Essence is te koop bij Kruidvat en de CC Cream is te koop voor € 3,99.