Vorige week ben ik meteen naar Kruidvat gegaan om de nieuwe Luxury Lacquers van Catrice te bewonderen. Deze collectie met bijzondere lakjes ligt sinds kort in de winkels en zoals je in mijn artikel van begin deze maand al kon lezen wilde ik zeker een paar lakjes proberen te bemachtigen! Ik heb in totaal zes lakjes gekocht, en vandaag laat ik er twee zien.

Million Brilliance – C04 The Big Bling Theory

Ik heb hier twee laagjes aangebracht.

Ik quote even mijn eigen artikel:

“Deze lakjes zijn voorzien van multidimensionale glitters in alle soorten en maten. Volgens Catrice geeft dit een gevoel van ultieme luxe. Ik ben zelf groot fan van glitterlakjes, en kan niet wachten tot ik ze kan uitproberen!”

De Million Brilliance lakken bevatten dus glitters, en zijn verkrijgbaar in acht kleuren. The Big Bling Theory is een lak met paarse glitters in -inderdaad- verschillende soorten en maten. Ik zie iets terug van holografische miniglitters, wat grovere glitters en ook wat formaten die er tussenin zitten. Van alles wat dus!

Ik had verwacht dat deze lak wel vrij goed zou dekken, maar na één laagje bleek dat hij vrij sheer (doorzichtig) is. Om deze reden besloot ik om eerst een lila kleurtje als basis aan te brengen. Zo zou je de kleur van mijn eigen nagels er niet meer doorheen zien.

Dit bleek wel een goede keuze, want de combinatie van lila en de paarse glitters vind ik erg leuk. Volgens mijn vriend had ik ‘paaseitjes nagels’, omdat de paarse kleur hem deed denken aan die papiertjes er omheen. Lol! De lak bleef verder erg goed zitten. Het eraf halen ging wat lastig (altijd bij glitters), maar het was zeker wel te doen.

 

Chameleon – C06 Chromit & Miss Pinky

Ik heb hier drie laagjes aangebracht.

Weer even een quote uit mijn eigen artikel:

“De naam zegt het eigenlijk al: deze lakjes hebben een uniek kameleoneffect (colour change). Catrice belooft een mooie glans, uitstekende dekking en een longlasting textuur. “

De Chameleon lakjes zijn dus exemplaren met een bijzonder kleureffect, verkrijgbaar in vier kleuren. Chromit & Miss Pinky is felroze met een blauwe ondertoon. Heel bijzonder! De lak glanst als een malle en dekt (helaas) volledig na drie laagjes. Ik vond het heel lastig om het blauwe kleureffect op de foto te krijgen, naar mijn mening is dit niet helemaal gelukt. Vind ik erg jammer, want de blauwachtige glans maakt de lak heel bijzonder.

De longlasting van deze lak vond ik een stuk minder dan de eerder genoemde glitterlak. Na één dag had ik al wat deukjes en na twee dagen wat beschadigingen, zelfs nadat ik een topcoat had aangebracht. Maar goed, ik weet niet zeker of dit echt aan de lak zelf ligt of aan mijn eigen nagels, want mijn eigen nagels zijn momenteel een beetje zwak. Toch denk ik dat ik de lak nog geregeld zal dragen de komende tijd, want ik vind het een perfect zomerkleurtje!

.

Deze Luxury Lacquers van Catrice zien er op het eerste gezicht heel goed uit. Het enige nadeel vind ik het kwastje: de oldskool kwastjes van Catrice (perfect recht afgesneden) zijn inmiddels vervangen door ronde kwastjes, en dat lakt een stuk minder prettig. Ik zou graag zien dat het oude kwastje weer terug komt, maar of dat ook echt gaat gebeuren is natuurlijk maar de vraag.

De Luxury Lacquers van Catrice zijn limited edition en dus maar tijdelijk te koop. Er was laatst een actie: 2 lakjes voor €5,00, dus zeker de moeite waard om even te gaan kijken.