Soms kan je huid wel wat extra verzorging gebruiken. Yves Rocher lanceerde in februari een nieuwe huidverzorgingslijn met producten die je huid hydrateren en die je een jeugdige uitstraling zouden moeten geven. Ik heb de producten ontvangen om te testen, en ik gebruik ze nu al een wat langere tijd regelmatig. Tijd voor een review dus!

De lijn heet dus Elixir 7.9 en bevat in totaal zes verzorgingsproducten. Eigenlijk zijn dit producten die huidveroudering tegen gaan: Yves Rocher richt zich vooral op dames vanaf 25 jaar. De producten bevatten een combinatie van zeven plantenextracten die de huidcellen een oppepper geven en de huid dus zichtbaar energieker maakt.

De lijn bevat:

  • dagcrème (normale – gecombineerde huid);
  • dagcrème (droge huid);
  • dagcrème (gevoelige huid);
  • nachtcrème;
  • oogroller;
  • serum.

Ik heb zelf de dagcrème voor de normale huid. Hier ben ik wel blij mee, want voor zover ik weet heb ik geen droge of gevoelige huid, maar juist een gecombineerde huid. Mijn wangen kunnen wel een beetje droog en trekkerig aanvoelen (vooral na het douchen), maar mijn T-zone is vaak  wat vettiger. Naast de dagcrème heb ik ook de nachtcrème, oogroller en het serum.

Omdat ik nu 19 jaar ben (bijna 20!) ben ik eigenlijk wat te jong om de producten goed te kunnen testen, maar mijn review is gewoon gebaseerd op mijn ervaringen. Ik ben van mening dat je het niet zo nauw hoeft te nemen met de richtlijnen wat leeftijden betreft.

 

Dagcrème (normale – gecombineerde huid) – € 19,90

De dagcrème zit in een kartonnen doosje met daar in een groen glazen potje. Hier zit 40 ml dagcrème in. Om te beginnen vind ik de crème erg lekker ruiken. Ik kan de geur niet helemaal thuisbrengen, maar het ruikt zeker niet verkeerd. Toch prettig als je het elke dag op je gezicht smeert!

Yves Rocher belooft een jeugdige, energieke huid, en dat gaat natuurlijk niet zonder een paar speciale bestanddelen. Zo bevat de crème aloë vera (hydraterend), sesamzaadolie en kokospalmolie (beide verzorgend). Verder zit er appelextract in (tegen huidveroudering) en duindoornolie (genezend ingrediënt) in. Naast deze natuurlijke bestanddelen bevat de crème ook siliconen en een klein beetje parfum.

Ik gebruik de crème nu een aantal weken iedere ochtend en ik heb geen nadelen kunnen ontdekken. De crème is precies goed van substantie (niet te dik, niet te vloeibaar) en trekt vrij snel in. Een prima basis voor je make-up!

 

Nachtcrème – € 19,90

Dan nu de nachtcrème. Ook deze zit in zo’n zelfde doosje en groen glazen potje. Er zit dus ook 40 ml crème in. De nachtcrème is heel anders dan de dagcrème. Nachtcrèmes zijn vaak wat rijker en voller, en dat is bij deze crème ook het geval. De textuur is een beetje boterachtig en ook op mijn huid voelt het wat voller aan.

Ik heb wel eens wat puistjes hier en daar, maar ik heb niet gemerkt dat deze volle crème dit verergert. Het maakt mijn huid juist superzacht, dit voelt heel fijn. Qua bestanddelen zit er ongeveer hetzelfde in als in de dagcrème, alleen bevat de nachtcrème wat meer verzorgende bestanddelen. Prima voor ’s nachts dus.

Deze crème gebruik ik niet iedere avond omdat ik vind dat mijn huid dat niet echt nodig heeft. Als ik gedoucht heb vind ik het wel prettig om hem te gebruiken, maar ik ga vaak zonder met nachtcrème te smeren naar bed. Ik heb geen droge huid, dus dat kan prima. Maar zoals je al kon lezen: na het smeren voelt mijn huid lekker zacht aan, dus ik vind het zeker een fijn product.

 

Oogroller – € 12,90

De oogroller zit in een groene tube (15 ml) met applicator met drie kogeltjes. Deze kogeltjes zorgen voor een extra verfrissend effect. Ook kan je de huid rondom de ogen zachtjes masseren hiermee, dit zou op den duur rimpels verminderen en de huid soepeler maken.

Ook hier zit weer ongeveer hetzelfde wat bestanddelen betreft. Het verschil is dat er aan deze oogroller toverhazelaarbloemwater (gaat huidveroudering tegen) is toegevoegd en cafeïne (geeft de huid een oppepper). De roller zou je oogopslag een verfrissend effect geven, waardoor je er minder moe uit ziet.

De oogroller gebruik ik ook niet dagelijks, maar zeker wel een paar keer in de week. De rollertjes voelen inderdaad heel verkoelend aan op mijn huid en je kan de gel zelf er gemakkelijk mee in masseren. De gel trekt snel in en voelt verfrissend aan op de huid. Ik heb niet heel duidelijk gemerkt dat donkere kringen zijn verdwenen (ik heb hier toch al niet zo’n last van – gelukkig), maar de gel geeft wel een oppeppend effect.

 

Serum – € 16,90

Tot slot het serum. Het serum zit in een glazen flacon van 30 ml. Er zit een pipetje bij waarmee je het serum aan kan brengen op je gezicht. Ik heb gelezen dat dit serum het populaire product is uit de hele lijn, en om eerlijk te zijn ben ik zelf ook enthousiast.

Het serum bestaat qua bestanddelen vooral uit de zeven plantenextracten die de huidcellen een oppepper geven en de huid dus zichtbaar energieker maakt. Er zit aloë vera in (hydrateert), sesamzaadolie (verzorgt), kamillebloemwater (kalmeert), appelextract (tegen huidveroudering), aphloia theiformis blad extract (beschermt), konjac wortelpoeder (reinigt) en goudbloemextract (verzorgt). Er zitten gelukkig geen siliconen in! Dit is vaak wel het geval bij serums, maar ik houd niet zo van siliconen op mijn gezicht, dus ik ben blij dat ze er hier niet in zitten.

Het serum voelt heel lekker aan op mijn huid en geeft direct een boost. Ik breng dit het liefste aan vóórdat ik dagcrème aanbreng. Even laten intrekken en verder smeren! Voor mijn hele gezicht gebruik ik iets meer dan één pompje. Het is dus best zuinig in gebruik. Het serum trekt lekker snel in, dat vind ik ook een groot pluspunt.

 

Swatches

Dagcrème – nachtcrème – serum – oogroller

 

Conclusie

Aan mijn reviews is vast wel te merken dat ik enthousiast ben over deze nieuwe lijn van Yves Rocher. Ik ben best wel kritisch wat huidverzorging betreft (ik krijg soms puistjes van producten), maar Elixir 7.9 is zeker goedgekeurd. Ik gebruik de producten erg graag en ik zie zeker verbetering, ook al heb ik nog geen rimpels. Zoals ik al schreef heb ik veel last gehad van puistjes, maar de laatste weken heb ik er bijna geen last meer van. Het zou best wel eens kunnen dat deze producten daar aan bij hebben gedragen. Het enige nadeel wat ik zou kunnen bedenken is dat de producten niet héél goedkoop zijn, maar ja, je krijgt er wel kwaliteit voor terug. Ik zou de producten zelf in elk geval wel aanschaffen.

De Elixir 7.9 producten van Yves Rocher  zijn nu te koop in de filialen of via de webshop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.