Mijn zoektocht naar de perfecte foundation duurt eeuwig voort. Na een gesneuvelde MAC foundation en een te donkere CC Cream van Essence, besloot ik nog eenmaal een poging te wagen bij Kruidvat. Ik deed wat research en kwam uit bij een foundation van Catrice: de All Matt Plus foundation.

Eerst wat meer informatie over de All Matt Plus foundation. Dit is wat Catrice op de website heeft staan:

De All Matt Plus foundation fungeert als een tweede onzichtbare huid. Houdt ongewenste glans onder controle, matteert de teint en hydrateert de huid. De make-up is olievrij, houdt lang aan en biedt een perfecte dekking zodat kleine imperfecties van de huid verdwijnen. Lichtreflecterende pigmenten zorgen voor een zijdezachte matte finish en een zuivere, frisse uitstraling. Dermatologisch getest en ideaal in combinatie met All Matt Plus – Shine Control Powder.

Als je het mij vraagt klinkt dit als de ideale foundation. In het kort belooft ‘ie:

  • de huid te matteren;
  • de huid te hydrateren;
  • lang te blijven zitten;
  • perfecte dekking.

De foundation is verkrijgbaar in vier kleuren, waarvan ik de lichtste heb: 010 Light Beige. Voor € 6,59 heb je een flesje.

Een flesje ja, want de foundation komt in een glazen flesje van 12 ml. De dop is zwart en het systeem is een pompflacon. Dit vind ik altijd het fijnste werken, en daarbij is het ook nog eens heel hygiënisch.

Qua textuur is de foundation vrij romig, niet bepaald vloeibaar dus. Dat is misschien even wennen (de CC Cream van Essence is bijvoorbeeld wel heel vloeibaar), maar ik ondervind er geen nadelen aan. De foundation is makkelijk uit te smeren. Ik doe dit met een foundationkwast.

Nog even korts iets over de ingrediënten: de Catrice All Matt Plus foundation bevat vrij veel siliconen (deze maken de foundation glad en makkelijker aan te brengen). Als je siliconen liever vermijdt kan je deze foundation beter niet kopen. Verder zit er geen SPF in, maar om eerlijk te zijn ben ik daar juist blij mee. Bij de foundation van MAC kreeg ik een witte waas over mijn gezicht wanneer er foto’s met flits genomen werden (denk aan tijdens uitgaan bijv.) waardoor ik net een spook leek. Nee, geef mij dan een foundation maar zonder SPF.

Wat dekking betreft scoort de foundation hoog. Waar ik eerst nog rode vlekjes in mijn gezicht had, is daar na het aanbrengen van de foundation bijna niks meer van te zien. SCORE! Ik ben hier echt heel blij mee. Voor mijn hele gezicht gebruik ik ongeveer twee pompjes trouwens. De foundation droogt redelijk mat op, maar dat vind ik wel prima. Het resultaat is een egale teint met een mooie gezonde glow. Glow ja, maar geen vettige glans zoals ik dat ook wel eens heb. Gewoon een prima finish dus!

De foundation blijft best lang zitten, ik merk eigenlijk niet zoveel verschil met andere foundations. Gewoon prima. Ik poeder het altijd af, dus dan blijft het sowieso wel goed zitten gedurende de dag. Na een uur of 6 is het niet meer zo flawless als direct na aanbrengen, maar dat is natuurlijk logisch.

 

Conclusie: ik ben zeer tevreden over de All Matt Plus foundation van Catrice. De dekking is goed, de kleur matcht goed met mijn huid (is ook maar afwachten natuurlijk), smeert goed uit en blijft vrij goed zitten. Zoals je al kon lezen is de finish niet heel mat, maar in combinatie met een beetje poeder bereik je wel dat effect. Ik vind de finish in ieder geval erg mooi en ik ben blij dat ik deze foundation heb aangeschaft.

Catrice is te koop bij Kruidvat en Trekpleister en de All Matt Plus foundation kost € 6,59.