Wanneer ik een bezoekje breng aan Kruidvat kan ik het vaak niet laten om make-up te kopen. Vorige week viel mijn oog op iets wat ik nog niet eerder had gezien: de Paper Print manicure van Essence. Hiermee zou je gemakkelijk zelf een letterprintje op je nagels kunnen maken. Mijn interesse was gewekt, en dus nam ik het mee. Nog dezelfde dag probeerde ik het uit, maar het resultaat was niet helemaal zoals ik in gedachte had. Lees mee naar mijn bevindingen!

Essence speelt wel vaker in op bepaalde trends, zo ook dit fenomeen. ‘Newspaper’ nagels, zoals dit ook wel wordt genoemd, bestaan al best lang maar nog niet eerder kwam er (naar mijn weten) een budget merk met soortgelijke producten.

Dit zijn dus ‘newspaper nails’:

Bron

Ik was erg benieuwd of deze producten mijn nagels er ook zo leuk uit konden laten zien! Ik nam twee setjes mee en de Transfer Solution, dit is een doorzichtige lak.

In de twee setjes zitten de printjes (zes per doosje) en de Transfer Solution is een lak waarmee je de printjes op je nagels maakt.

Thuis kwam ik erachter dat ik twee dezelfde soort sets had gekocht. Oeps! Ach ja, kan ik tenminste even vooruit met deze printjes. Ik vind het er zelf superleuk uit zien. Je ziet onder andere ‘gewone’ letters, maar ook de kaart van metrolijnen, een plattegrond, een krant en nog twee printjes met figuurtjes.

 

In de test…

Tijd om het uit te proberen! Ik lakte mijn nagels eerst in een lichte kleur, dat staat ook op de beschrijving. Ik ging voor een lichtroze kleur van OPI.

Daarna is het de bedoeling dat je stukjes papier uitknipt (iets groter dan je nagels), en ze doordrenkt met de transfer lak. Vervolgens moet je het papier met de geprinte zijde naar beneden op je nagel drukken, en dit ongeveer 15-30 seconden stevig aandrukken. Daarna kan je het papier verwijderen en een topcoat aanbrengen.

Nou dames en heren, houd je vast. Dit was het resultaat bij mij:

*krekelgeluid*

Niet bepaald spectaculair hè? Ik heb het op drie nagels geprobeerd (niet alles gefotografeerd), en heb toen de hoop opgegeven. Nee, dit werkt absoluut niet. Wat een slechte producten. Ik heb alle stappen uitgevoerd zoals volgens de beschrijving moet, en dan nog werkt het gewoon niet. Jammer hoor! Het effect had heel leuk kunnen zijn, en als het ook echt had gewerkt had het ook nog eens lekker budget geweest, maar helaas pindakaas.

Conclusie: ik denk dat het wel duidelijk is wat ik van deze producten vind. Het werkt voor geen meter! Er komt gewoon geen fatsoenlijk printje af, hoe goed ik het papier ook doordrenk met de transfer lak. De printjes en de lak mogen dan wel niet veel kosten; ik raad je aan om het alsnog niet te kopen want het is gewoon zonde van je geld.

Essence is te koop bij Kruidvat. De set met printjes kost € 1,89 per stuk en de transfer lak kost € 1,39.