In februari kwam GUHL met een nieuwe lijn genaamd Langdurig Volume. De naam zegt het eigenlijk al: deze lijn zou je haar de hele dag krachtig en levendig volume moeten geven, vanaf de aanzet tot in de punten. Mijn eigen haar kan nogal eens futloos zijn, zeker wanneer ik de verkeerde producten gebruik. Zou mijn haar echt meer volume krijgen door de producten in deze lijn? Lees snel verder voor mijn review + een winactie!

Deze winactie is inmiddels gesloten.

De Langdurig Volume lijn bestaat uit drie producten:

  • GUHL Langdurig Volume shampoo
  • GUHL Langdurig Volume volumegevende conditioner
  • GUHL Langdurig Volume föhn active styling spray

Alle producten bevatten blauwe lotus en rijstproteïne, deze ingrediënten moeten ervoor zorgen dat het haar heel de dag veel volume heeft. Er zitten ook polymeren in, deze omhullen de haren en geeft het haar daardoor meer volume: het haar voelt dikker aan. De producten ruiken naar onder andere zoete sinaasappel, paarse viooltjes en cederhout.

 

GUHL Langdurig Volume shampoo

De shampoo belooft het haar krachtig en levendig volume vol veerkracht te geven, van de aanzet tot de punten, wat de hele dag zo blijft. Het haar zou voelbaar dikker en steviger moeten aanvoelen.

De fles waar de shampoo in zit (200 ml) is blauw van kleur en ziet er uit zoals alle andere shampoo’s van Guhl. De geur vind ik erg lekker ruiken! De shampoo’s van GUHL zijn erg geconcentreerd, dus je hebt maar een klein beetje nodig. Tijdens het wassen merk ik niet zoveel verschil met andere shampoos. Het schuimt erg en maakt mijn haar goed schoon.

GUHL Langdurig Volume volumegevende conditioner

De conditioner schijnt ook volumegevend te zijn. Dit vind ik wel opmerkelijk, omdat conditioner vaak siliconen bevat (om het haar glad te maken), en dit maakt mijn haar altijd erg futloos. Net als andere conditioners zou deze er ook voor zorgen dat je het haar makkelijker kan doorkammen na het wassen. 

De conditioner zit in een andere fles, waar ook 200 ml in zit. De geur is hetzelfde als de shampoo. Na de shampoo heb ik de conditioner in de puntjes gebruikt merk ik zeker dat mijn haar meer volume heeft. Hoe het kan weet ik niet, maar het zit wat minder plat dan normaal. In dit opzicht werken de shampoo en conditioner dus perfect! :-)

GUHL Langdurig Volume föhn active styling spray

De föhn active styling spray is een spray die je haar voor 48 uur krachtig en levendig maakt bij de haaraanzet.

Ik moest eerst even goed kijken waar deze spray nou precies voor bedoeld is. Eerst dacht ik aan hittebeschermingsspray, maar dat is deze spray niet. Na gebruik zou de spray enkel volume moeten geven, hij beschermt dus niet voor zover ik weet. Na het douchen heb ik mijn haar behandeld met een hittebeschermingsspray, en daarna heb ik de föhn active styling spray gebruikt. Hierbij heb ik me gefocust op de haaraanzet.

Normaal gesproken gebruik ik mousse om volume in mijn haar te krijgen, dus ik was erg benieuwd of ik met deze spray hetzelfde effect zou kunnen bereiken. Bij het gebruiken van de spray rook ik meteen een sterke alcohol lucht. Dat klopt ook wel, want het eerste ingrediënt op de lijst is ‘alcohol denat’. Ik vind dit wel een klein minpuntje, want alchol denat werkt uitdrogend op huid en haar.

Na het föhnen van mijn haar heb ik inderdaad veel volume. Op dit gebied maakt de spray de beloftes zeker waar! Ik heb wel gemerkt dat mijn haar wat pluiziger is als ik deze spray gebruik, ik weet bijna zeker dat dit aan de alcohol denat ligt. Ik heb dus extra volume dankzij de spray, maar ik moet vervolgens wel meer serum gebruiken. Het is maar net wat je fijn vindt! Ik heb wel erg dun haar, dus misschien heb ik daarom eerder last van pluizig haar.

Mijn haar na het wassen:

VOLUME! Even voor de duidelijkheid: voordat ik het ging wassen zat het plat. Héél plat. Alsof ik alles helemaal naar beneden gesteild had, maar dat was natuurlijk niet het geval. Ik heb duidelijk meer volume na gebruik van deze producten. Wel is mijn haar wat pluizig, dit komt denk ik door de styling spray.

Conclusie: ik ben heel erg tevreden over de GUHL Langdurig Volume producten. Ik merk duidelijk verschil met ‘normale’ haarproducten en gebruik vooral de shampoo en conditioner erg graag. Met de styling spray ben ik wat voorzichtiger, omdat mijn haar hiervan wat sneller pluizig wordt. De spray werkt ook goed, maar na gebruik moet ik wel wat meer serum of olie gebruiken om de pluis er weer uit te halen. Maar over het algemeen ben ik dus heel tevreden!

GUHL is te koop bij de drogist. De shampoo en conditioner kosten allebei € 6,09 per stuk en de föhn active styling spray kost € 6,40.

WIN WIN WIN! Van GUHL mag ik vijf pakketten weggeven met alledrie de producten uit de Langdurig Volume lijn! Wat moet je hiervoor doen? Laat een reactie achter waarom je graag deze producten wil winnen en misschien ontvang je binnenkort een leuk pakket! Over een week maak ik de winnaars bekend. Succes!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.