MUA is een Brits make-upmerk wat sinds vorige maand ook te koop is in Nederland. Er zijn 100 Kruidvat filialen door heel Nederland die het nu verkopen, en toen ik het merk laatst tegen kwam nam ik een lipstick trio mee om te proberen. In Londen (shoplog) kocht ik twee jaar geleden ook al een lipstick van het merk. Zou dit trio mij ook goed bevallen?

MUA is de afkorting van MakeUp Academy en is tegenwoordig dus bij Kruidvat te koop. Helaas verkopen niet alle filialen het merk (wegens ruimtegebrek denk ik), maar via Google kan je gemakkelijk alle verkooppunten vinden.

Het lipstick trio wat ik meenam heeft de naam ‘Scarlet’ en kost € 2,99. Niet zoveel geld voor drie kleurtjes als je het mij vraagt. Het doosje is van plastic en naast de drie kleuren zit er ook een kwastje in om de lipstick mee aan te brengen.

Het hoofdbestanddeel van de lipstick is paraffinum liquidum, dit is een ander woord voor minerale olie. Omdat dit ingrediënt als eerste op de lijst staat betekent dit dat hier het meeste van in zit, en dit maakt de lippen dan ook erg gevoed en zacht. Dit merk ik meteen bij het aanbrengen! De lipstick voelt fijn aan op mijn lippen. Ik heb zelf geen problemen met minerale olie, maar heb je dit wel dan kan je dit product beter vermijden.

Op het eerste gezicht ziet het trio er goed uit! Bij het swatchen (met mijn vingers) merkte ik echter dat er weinig kleur vanaf kwam. Jammer! Toen ik later het kwastje gebruikte om de lipstick te swatchen op mijn lippen leek er wel iets meer kleur af te komen, maar alsnog vind ik het best matig. Dat had van mij wel wat intenser gemogen! Het duurt ook best lang voordat ik genoeg lipstick aan het kwastje hebt zitten, en al helemaal voordat ik de kleur heb opgebouwd op mijn lippen. Het duurt dus wel eventjes voordat je echt wat ziet.

Op de volgende foto’s heb ik de kleuren geswatcht, van boven naar onder:

Dit is de lichtste kleur uit het palette, en ook meteen mijn minst favoriete. De kleur op zich vind ik best mooi (lichtroze vind ik namelijk gewoon een schattige kleur), maar er komt gewoon bar weinig kleur vanaf waardoor het lang duurt voordat je wat kleur hebt op je lippen. Tegenvallertje!

Dan de middelste kleur, deze kleur is wat warmer en neigt een beetje naar perzik. Dit kleurtje is al wat makkelijker aan te brengen. Het duurt nog steeds wel even voordat de kleur mooi intens is (een paar keer opnieuw aanbrengen is vereist), maar het resultaat mag er wel zijn vind ik.

Tot slot de onderste kleur, deze is felroze. Dit zeker mijn favoriete kleur van het trio! Gelukkig komt hier wel veel kleur vanaf en zijn mijn lippen binnen no time zuurstokroze gekleurd. Leuk zomerkleurtje als je het mij vraagt. Ja, deze kleur vind ik wel een aanrader.

Wat me opviel is dat de lipsticks lekker romig zijn, waardoor ze fijn aanvoelen op mijn lippen. Omdat de formule zo romig is blijven ze helaas niet heel lang zitten. Na een maaltijd is het grootste gedeelte er wel af. Toch blijft de kleur wel een beetje zichtbaar, ik heb het idee dat de kleur wat in mijn lippen trekt. Maar goed, mocht de kleur vervagen kan je het makkelijk onderweg bijwerken, want er zit natuurlijk een kwastje bij. Helaas bevat het doosje geen spiegeltje, dat had het nóg meer een on-the-go product gemaakt.

Mijn favoriete kleur

Conclusie: een trio met leuke kleurtjes, waarvan de pigmentatie helaas wat minder is. De voordelen van dit trio vind ik de diversiteit aan kleuren en het feit dat er een kwastje bij zit, dit maakt het een handig product voor onderweg. Ook de prijs vind ik een voordeel, deze is namelijk lekker laag. Het grootste nadeel vind ik de pigmentatie, deze is gewoon niet goed bij de meeste kleuren. De longlasting is redelijk te noemen. Al met al geen verkeerd trio, maar ik zou het niet nog een keer kopen.

MUA is te koop bij Kruidvat en dit lipstick trio kost € 2,99.