Mijn lange lokken kunnen zo nu en dan wel wat extra verzorging gebruiken. Om deze reden gebruik ik iedere week wel een haarmasker; mijn haar knapt er altijd goed van op! Vandaag review ik een masker van Schwarzkopf Gliss Kur met vloeibare keratine. Dit masker zou je haar direct herstellen en intensief verzorgen. Het is een masker die wat anders werkt dan normaal, dus lees vooral even verder als je benieuwd geworden bent!

Het masker zit in een tube van 150 ml. Dit is best een aardige hoeveelheid, dus je kan er wel wat langer mee doen. Het voordeel van zo’n tube vind ik wel wat het hygiënisch is. Er staan vaak maskers in potjes in mijn douche, en als je de deksel dan niet goed dicht doet wordt het al snel een kliederboel. Met dit product heb je daar geen last van!

Toen ik het masker voor het eerst ging gebruiken deed ik dat als volgt: haar wassen met shampoo, uitspoelen, conditioner er in, uitspoelen, en vervolgens het masker. Het viel me op dat het masker behoorlijk vloeibaar was van substantie. Dat was even wennen. Ik keek even goed op de tube en zag dat het helemaal niet de bedoeling is dat je dit onder de douche gebruikt! Je dient het na het wassen in handdoekdroog haar te masseren en door te kammen. Je moet het dus niet uitspoelen!

Goed, het masker zat al in mijn haar, dus ik moet het wel uitspoelen. Ik merkte weinig van het masker daarna. Het rook wel heel lekker! Dat vind ik echt een zeer groot pluspunt van dit masker, het ruikt gewoon heerlijk.

Inmiddels gebruik ik het masker zo’n een à  twee keer in de week met veel plezier. Na het douchen droog ik mijn haar voorzichtig, borstel ik het een beetje, doe ik het masker in de puntjes, en vervolgens borstel ik de rest. Daarna föhn ik het, en eigenlijk valt mijn haar nu altijd goed in model. Het pluist ook niet meer zo erg als eerst en voelt zeker gevoed aan. Oh, en m’n haar ruikt lekker! Maar inmiddels is het wel duidelijk dat ik de geur lekker vind, haha. ;-)

 

Een aanrader dus, dit masker van Schwarzkopf Gliss Kur! Het is even wennen om een masker niet uit te spoelen, maar het werkt heel goed. Mijn haar is niet vet na gebruik, ik kan mijn haar na het föhnen gewoon stylen zoals ik dat normaal ook altijd doe.

Ik heb begrepen dat ik dit masker met een wat verouderde verpakking heb, want onlangs zijn de producten vernieuwd! De tubes zijn nu zwart met gouden accenten (zie dit). :-)

Schwarzkopf is te koop bij de drogist en dit liquid keratin masker kost ongeveer zes euro.