Kruidvat had een tijdje terug een pretparkactie waarbij je bij aanschaf van een actieproduct een gratis pretparkkaartje ontving. Samen met drie klasgenootjes dook ik na school Kruidvat in omdat het ons leuk leek om een keer naar een pretpark te gaan. We kochten alle vier dit masker van Garnier. Ik heb het masker inmiddels gebruikt, lees je mee naar mijn bevindingen?

Ik zal eerlijk zijn: de enige reden waarom we dit masker kochten was omdat het maar drie euro koste. Dat is geen geld natuurlijk voor een pretparkkaartje! De actie is nu helaas voorbij, maar de maskers zijn uiteraard nog te koop. Zijn ze de moeite waard…?

Het masker komt in een zakje van 2x 6 ml. Je kan er dus twee keer mee doen. Ik vind de verpakking er wel prima uit zien en heb er dan ook niks op aan te merken.

Op de ingrediëntenlijst staat onder andere zink (heeft een talgregulerende werking) en klei (reinigt de huid). Daarnaast zitten er nog wat zuiverende ingrediënten in.

Wanneer je last hebt van glimmen, verstopte poriën of onzuiverheden is dit een zeer geschikt masker voor jou. Ook als je huidtype gemengd tot vet is zou dit product goed moeten werken. Ik heb zelf een gemengde huid: mijn T-zone is vaak wat vetter, terwijl mijn wangen ook wel eens droog aanvoelen. Om deze reden heb ik het masker alleen op mijn voorhoofd, neus en kin gebruikt.

Voor gebruik – tijdens gebruik – na gebruik

Voor gebruik: ik heb (gelukkig) niet zoveel puistjes en onzuiverheden op dit moment, maar mijn poriën verstoppen nog wel eens. Verder heb ik wat littekens in mijn gezicht van acné.
Tijdens gebruik: de structuur van het masker vind ik erg fijn. Het smeert goed en egaal uit (ik doe dit met een kwast). Het masker wordt niet heel erg warm, gewoon een klein beetje. Voelt niet vervelend aan op mijn huid. Dit is geen masker dat hard wordt, hij blijft gewoon vloeibaar op de huid.
Na gebruik: het masker eraf halen gaat gaat makkelijk: even vegen met een lauw washandje en alles is weg. Na gebruik voelde mijn huid heel schoon aan. Helaas ook wel een beetje plakkerig, maar niet heel erg. Ik ondervond ook dat mijn huid wat trekkerig aanvoelde. Om deze reden heb ik erna nog een voedende dagcrème aangebracht.

Op het eerste gezicht een prima masker dus, maar de dagen erna had ik meer puistjes dan normaal. Of het echt door dit masker komt durf ik niet te zeggen (hormonen kunnen hier natuurlijk ook een rol in spelen), maar ik denk niet dat ik dit masker nog ga gebruiken. In gebruik was het best een fijn masker, maar omdat mijn huid daarna toch niet zo zuiver was laat ik ‘m voor de volgende keer staan.

Dit Garnier Pure Active zelfwarmend masker is te koop bij de drogist voor ongeveer € 3,00.