Voor zover ik me kan herinneren zijn mijn nagels altijd al lang geweest. Nee, wacht, dat is niet waar. Als kind beet ik mijn nagels af, maar op de één of andere manier ben ik daar (godzijdank) uiteindelijk mee gestopt. Toen ik me vanaf een jaar of 13 meer bezig ging houden met mijn nagels heb ik eigenlijk altijd geprobeerd om ze zo lang mogelijk te laten groeien. Maar waarom eigenlijk? Korte nagels kunnen ook mooi zijn. Toch?

Waarom mijn voorkeur naar lange nagels uit gaat weet ik eigenlijk niet. Ik vind lange nagels mooi, zeker wanneer ze netjes gelakt zijn en goed op de foto zijn gezet (denk aan swatches). Een van de grootste redenen is denk ik toch wel mijn blog. Het ziet er netjes en verzorgd uit, en ergens vind ik het ook wel erg vrouwelijk. Daarnaast heb ik het idee dat lange nagels mijn vrij kleine handen (en dus korte vingers, haa) optisch wat langer maakt. Eigenlijk best veel redenen dus voor mij om mijn nagels lang te houden.

Een paar weken terug sloeg het noodlot toe. Oké, dat is misschien wat te dramatisch, maar laten we het er op houden dat ik er niet blij mee was: mijn nagels begonnen te scheuren en waren ontzettend broos. Ik bleef overal aan haken met mijn nagels en nagellak ging er veel sneller af. Nou, dan ben ik er gauw klaar mee. Tijd om alles kort te knippen.

En toen had ik ineens korte nagels. Even wennen, maar met een leuk kleurtje ziet het er ook prima uit vind ik. Nu is het niet de eerste keer dat ik van lange nagels ineens naar kort ga hoor, soms worden mijn nagels ineens heel zwak en dan is het gewoon beter om ze kort te knippen. Daarna is het een kwestie van goed verzorgen, en dan zijn ze binnen een paar weken weer lang. Hoop ik dan ;-)

Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Lange nagels, korte nagels, of ergens er tussenin? Ik wil altijd minimaal een wit randje hebben, maar vaak zijn ze nog een stuk langer. Wat vind jij het prettigste? Ik ben benieuwd!