Net zoals veel andere merken is ook Dr. van der Hoog bezig geweest met het ontwikkelen van een CC cream. Het merk belooft hiermee de huid zichtbaar te verstevigen, tegelijkertijd een mooie egale teint te geven én je huid te beschermen tegen vrije radicalen die huidveroudering veroorzaken. Hoogste tijd om dit nieuwe product eens te testen!

CC cream is een relatief nieuw product in de beautyindustrie, en staat voor ‘Color Correcting’ of ‘Color Control’. Kort gezegd is het een product dat je huidskleur corrigeert. Daarnaast bevatten CC creams ook de verzorgende en beschermende ingrediënten van een BB cream.

 

De CC cream van Dr. van der Hoog belooft in totaal vijf dingen:

Een zichtbaar stevigere huid én tegelijkertijd een mooie, natuurlijke teint? Dat kan met de nieuwe CC cream, de Colour Correction dagcrème met SPF 25. REFORCYL® toont een vijfvoudige werkzaamheid tegen het verouderen van de huid:

  1. Versterkt de huidbarrière
  2. Langdurige hydratatie
  3. Verbetert huidcontouren en geeft stevigheid
  4. Verbetert de elasticiteit
  5. Vermindert zichtbaar rimpels

Klinkt best wel goed toch? Eens kijken of de CC cream echt zo goed werkt.

De CC cream zit verpakt in doosjes met daar in een tube. Zo’n tube werkt altijd wel lekker hygiënisch.

Toch merk ik dat zo’n tube niet helemaal ideaal is, en de reden zie je hierboven. De dop wordt erg snel vies en dat ziet er natuurlijk niet zo lekker uit. De CC cream is vrij vloeibaar waardoor je snel last hebt van dit probleem.

De Dr. van der Hoog CC cream is te koop in drie kleuren: light, medium en dark. Zoals je kan zien verschillende kleuren niet héél erg van elkaar. De donkerste kleur is niet extreem donker, en de lichtste kleur is niet zo erg licht. Het had in mijn ogen beter geweest om de kleuren wat gevarieerder te maken.

Zoals je al kon lezen is de crème qua textuur aan de dunne kant. Gelukkig smeert ‘ie wel goed uit, dat is wel fijn. Ik doe dit met mijn vingers.

Voor gebruik: mijn huid is op dit moment vrij egaal, met hier en daar wat rode vlekjes en kleine littekens.
Tijdens gebruik: ik heb de lichtste kleur gebruikt, maar deze kleur is voor mij helaas nog steeds te donker.  Het uitsmeren ging niet zo perfect vond ik, ik kreeg het maar niet egaal. Dit is ook terug te zien in het resultaat, dit is vrij vlekkerig. Tijdens het aanbrengen merkte ik dat ik de geur best vies vond. Dit ruikt niet naar een fijn make-upproduct, eerder naar iets met veel kruiden! Heel gek. En niet zo fijn.
Na gebruik: de dekking van deze CC cream vind ik vrij matig; rode vlekjes zie ik er namelijk nog steeds doorheen. Na het aanbrengen voelt m’n gezicht een beetje plakkerig en vettig. Afpoederen is zeker een must! Het resultaat vind ik dus niet zo mooi, voornamelijk omdat het resultaat niet mooi egaal is en het na gebruik niet fijn aanvoelt op mijn gezicht.

Na een paar uur is mijn gezicht nog steeds vlekkerig. Nope, zo ga ik niet over straat! Jammer hoor. Ik heb niet goed kunnen testen hoe het zit met de longlasting, omdat het resultaat dus heel vlekkerig is. Op die manier kan ik niet goed beoordelen of de CC cream lang op z’n plek blijft.

Conclusie: ik vind het vervelend om te zeggen, maar dit is echt een van de slechtste make-upproducten die ik ooit geprobeerd heb. Van een CC cream verwacht ik op z’n minst goede dekking, maar daar kan dit product niet aan voldoen. Het resultaat is vlekkerig, plakkerig en daarbij ruikt het naar mijn mening echt niet lekker. Helaas! Als ik Dr. van der Hoog was zou ik hier zeker iets aan veranderen, en als ik dan nog een tip mag geven: maak de lichtste kleur ook écht licht. Door het beperkte kleurenaanbod kunnen maar weinig dames deze CC cream dragen. Maar goed, geen aanrader dus wat mij betreft!

Dr. van der Hoog is te koop bij de drogist en de CC cream kost € 12,49 per stuk.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.

GERELATEERDE ARTIKELEN