Zonnebrand is natuurlijk een onmisbaar product in de zomer, zelfs als je niet geregeld gaat liggen bakken. Kruidvat heeft een groot assortiment aan zonnebeschermingsproducten, allemaal onder de naam Solait Sun Protection. Het merk is in 2008 als beste door de Consumentenbond beoordeeld, dus ik was best benieuwd naar deze producten. Ik heb de Protect & Tan High Sunspray getest en vandaag lees je mijn review!

Geen idee welke zonnebrand je nodig hebt? Lees hier hoe je de juiste zonnebrand vindt!

De Protect & Tan 30 High Sunspray zit verpakt in een gele fles van 200 ml. Je krijgt het product er zelf uit door te sprayen, ik vind dit zelf altijd wel prettig werken. Geen gedoe met knijpflessen: je sprayt gewoon het product op je huid en je kan direct smeren. Wat mij betreft is dit wel een voordeel.

Het is een ‘Protect & Tan’ spray, wat betekent dat deze zonnebrand je huid beschermt tegen de zon en daarnaast ook de natuurlijke bruining bevordert. Dit spreekt mij wel aan! Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk zie ik tyrosilane, dit bevordert de natuurlijke bruining omdat het de aanmaak van huideigen melanine ondersteunt. Dit geeft een egale en natuurlijk bruine teint. Verder zie ik water, een beetje alcohol, octocrylene (dit maakt het een chemische zonnebrand) en nog wat andere ingrediënten.

Tijd om de spray te gebruiken! Wanneer je sprayt komt er een klodder crème uit, wat je daarna natuurlijk nog even uit moet smeren. De crème heeft een typische zonnebrandgeur, maar ik vind dit zelf geen probleem. Het is zeker geen vieze geur en het doet me altijd denken aan vakantie! De substantie van de crème is een beetje te vergelijken met zonnemelk denk ik: het is vrij vloeibaar maar niet té,  het blijft namelijk wel gewoon liggen op mijn huid totdat ik het uitsmeer.

Uitsmeren gaat erg makkelijk en soepel! Ik kan de crème goed verdelen en het trekt vrij snel in. Wat achterblijft op mijn huid is een laagje zonnebrand, dit merk ik wel. Het plakt lichtjes, maar niet zo erg dat mijn kleding blijft plakken. Je voelt gewoon een laagje zonnebrand op de huid zitten. Verder laat de crème bij mij geen witte waas achter.

Een klein dingetje wat ik ook erg handig vind aan deze spray, is dat er aan de onderkant van de fles een houdbaarheidsdatum gedrukt staat. Ik heb vaak producten gehad waar bijvoorbeeld het figuurtje voor ’12 maanden houdbaar’ op stond, maar dat is natuurlijk niet erg handig als ik niet meer wist wanneer ik ‘m gekocht had. Hier staat een precieze datum op! Zo weet je zeker dat je geen zonnebrand gebruikt die over de datum is (en dus minder goed werkt).

Conclusie: ik ben erg tevreden over de Protect & Tan 30 High Sunspray van Kruidvat. Het enigste minpunt is het laagje zonnebrand dat je voelt na het aanbrengen, maar dat is natuurlijk best logisch. De belangrijkste voordelen zijn voor mij toch wel de substantie: het is makkelijk uit te smeren en trekt snel in. Daarnaast laat de crème geen witte waas achter, dat is natuurlijk ook erg fijn. En dat allemaal voor ongeveer tien euro!

De Solait Sun Protection – Protect & Tan spray is te koop bij Kruidvat en is verkrijgbaar in verschillende factoren. Deze spray kost € 10,99 per stuk.