Qiriness is een merk waar ik een tijdje geleden al kennis mee maakte, namelijk toen ik er een dagcrème van kocht. Ik was toen erg enthousiast! Vandaag heb ik weer iets te reviewen van Qiriness, namelijk een masker genaamd Le Wrap Terre D’Orient. Kort gezegd is dit een masker dat warm wordt op je huid en je huid belooft te zuiveren. Dat klinkt natuurlijk goed, maar werkt het ook?

Qiriness is een van oorsprong Zwitsers spa-merk met verzorgingsproducten voor thuis. In Nederland is Qiriness alleen te koop bij Ici Paris XL, en daar hebben ze nu een vrij groot assortiment. Ik zou zeker eens langs gaan, want zoals je al kon lezen was de dagcrème mij uitstekend bevallen.

Tijd om over te gaan naar het Le Wrap Terre D’Orient masker. Een hele mond vol ja, maar in het kort is dit een thermo-zuiverend masker dat geschikt is voor alle huidtypen, maar in het bijzonder de gemengde en vette huid (met uitgezette poriën), en voor de verstikte huid. In principe kan iedereen dit masker dus gebruiken. Het masker is hypoallergeen, zonder parabenen, en veroorzaakt volgens Qiriness geen mee-eters.

Dit is hoe de verpakking er uit ziet. Het masker zit in een tube, en die zit weer in een lichtroze kartonnen doosje. Hier staat wat informatie op in ongeveer alle talen behalve Nederlands, en ook welke bestanddelen er in het masker zitten.

Ik zie bovenaan Butylene Glycol, dit verhoogt de huidvochtigheid en helpt andere werkstoffen de huid binnen te dringen. Daarna komt Zeolite, dit zijn korreltjes vulkanisch steen die de huid reinigen en het teveel aan talg absorbeert. Verder zie ik klei (kaolin), zuiverende ingrediënten (Silica) en verder nog wat olie (Grape Seed Oil) en fruitextract. Duidelijk een masker met veel goede ingrediënten.

De tube (50 ml) zelf is glanzend oranje met een zilveren dop, ik vind dit er zelf erg mooi uit zien.

Breng een dikke laag op het gereinigde gezicht aan en vermijd hierbij de omtrek van de ogen. Laat 10 minuten inwerken en spoel dan af met lauw water. Voor een intenser verwarmend effect kan het masker op een licht bevochtigd gezicht aangebracht worden.

Toen ik dit masker ging uittesten was ik net op mijn ooglid (!) gestoken door een mug! :|
Vandaar dat mijn linker ooglid wat opgezwollen is.

Voor:

Na:

Het aanbrengen van dit masker ging heel makkelijk. De substantie is vrij vloeibaar waardoor je het goed uit kan smeren. Ik bracht het aan op een licht vochtige huid. Bij de eerste aanraking met de huid voelde ik meteen dat het masker warm werd! Een heel apart maar wel leuk effect! Na een paar seconden verdwijnt dit en voelt het gewoon normaal aan op de huid. In het masker zitten kleine zwarte korreltjes, dit is het vulkanische steen. Het masker doorzichtig van kleur, je ziet het bijna niet zitten.

Het masker wordt naar verloop van de tijd niet hard, maar blijft een beetje vloeibaar. Na tien minuten ziet het er nog hetzelfde uit als eerst na het aanbrengen wordt het ook niet meer warm. Er zit een wat aparte (licht chemische) lucht aan het masker, maar het stinkt niet. Ik heb het er na tien minuten af gewassen met een lauwwarm washandje.

Voor – tijdens gebruik – na:

Als ik kijk naar de voor en na foto’s zie ik duidelijk minder roodheid in mijn gezicht. Ook zie je op de foto helemaal links dat mijn gezicht wat vettig is en glimt. De meest rechtse foto (dus na gebruik) is geen glans meer te zien. Het masker absorbeert dit dus wel degelijk! Na gebruik voelt mijn huid gelukkig niet trekkerig aan. Na een tijdje merkte ik wel dat mijn gezicht nog naar het masker rook, maar dit was een andere geur dan die ik in eerste instantie rook. Er blijft dus een soort laagje achter op de huid, ik vond dit zelf niet zo lekker ruiken. Toch vind ik dit niet een heel groot nadeel.

Na gebruik heb ik geen vervelende bijwerkingen gehad van dit masker.

 

Conclusie:  Le Wrap Terre D’Orient is precies een masker die doet wat ‘ie belooft! Het wordt tijdens het aanbrengen een beetje warm op de huid en zorgt ervoor dat glans en roodheid verdwijnen. Na gebruik voelt de huid niet trekkerig aan en is het geheel een stuk egaler. Ik ben onder de indruk! De geur die achterblijft vind ik wat minder, maar dat neem ik graag voor lief.

 

Qiriness is exclusief te koop bij Ici Paris XL en dit Le Wrap Terre D’Orient masker kost € 28,00 per stuk.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.