Wanneer het zonnig en warm is heb je natuurlijk andere dingen ‘nodig’ dan wanneer het koud en guur is buiten. Gelukkig zitten we middenin de zomer op dit moment, en daarom heb ik 5x summer essentials op een rijtje gezet! Kijk je mee?

1. Water

Genoeg drinken is superbelangrijk, zeker wanneer het warm is buiten. Door genoeg te drinken droog je niet uit en houd je je lichaam gezond. Dagje aan het strand? Kies liever voor water in plaats van alleen maar cocktails. Alcohol droogt je lichaam al uit, en als je in de zon bent al helemaal. Lekker water drinken dus!

2. Zonnebril

Een zonnebril is denk ik onmisbaar voor een zonnige dag. Ik krijg zelf altijd hoofdpijn als ik lang in de felle buitenlucht ben, dus een zonnebril is dan zeker een uitkomst. Let goed op of ‘ie ook echt tegen schadelijke stralingen beschermt. Als dit het geval is staat dit altijd aan de binnenkant van de bril vermeld.

3. Zomerse nagellak

Je tenen komen natuurlijk veel mooier uit in een sandaaltje of iets dergelijks wanneer ze netjes gelakt zijn! In de zomer (en ook in de winter, maar dat ter zijde) kan je je prima uitleven met zomerse kleuren. Felroze, rood, geel, oranje, turquoise: het kan allemaal! Ik ben zelf groot fan van neonkleuren.

4. Zonnebrand

Wat in de zomer ook erg belangrijk is is jezelf beschermen tegen schadelijke stralingen van de zon. Dit doe je door te investeren in een goede zonnebrand. Begin altijd met een hoge factor (30 – 50), en wanneer je langzamerhand wat bruiner wordt kan je een iets lagere factor smeren. Daarnaast is aftersun ook altijd aan te raden, ook als je niet verbrand bent.

5. Teenslippers

Deze laatste is natuurlijk erg persoonlijk, maar ik vind het zelf erg fijn om slippers te dragen in de zomer! Je hebt ze zo aan, het is lekker luchtig en je hebt ontzettend veel verschillende soorten en maten. Havaianas staan op dit moment op mijn verlanglijstje!

Wat zijn jouw summer essentials?