Ik blog inmiddels alweer vijf jaar. De tijd vliegt en ik vind het nog steeds gigantisch leuk om te doen! In de loop der jaren heb ik veel geleerd op het gebied van bloggen. Pink Sensation mag dan niet zo gigantisch gegroeid zijn zoals andere bloggers net zo lang bezig zijn als ik: ik heb er plezier in en zolang er bezoekers zijn die het leuk vinden ben ik tevreden. Vandaag geef ik je eens een kijkje achter de schermen! Ik laat zien hoe ik dit blog in m’n eentje run.

Om te beginnen is dit mijn werkplek! Ik heb hier mijn computer staan en daarnaast liggen mijn camera, notitieboekjes en persberichten er ook.

Om ideeën uit te werken, overzichtjes te maken en to-do-lists te schrijven gebruik ik notitieboekjes. Ze staan vol met (half of nog niet uitgewerkte) ideeën.

Mijn blog host ik via Webreus, dit betekent dat ik ieder jaar geld betaal voor webruimte en mijn eigen domein. Een paar keer per jaar ligt mijn blog er uit, maar de prijzen zijn laag en verder heb ik nooit problemen met Webreus.

Het programma wat ik gebruik om te bloggen is WordPress. Dit is geïnstalleerd op de webruimte die ik heb en via deze weg kan ik bloggen. WordPress is zeker een aanrader!

Toen ik vijf jaar geleden begon met bloggen typte ik letterlijk alles wat in mijn hoofd op kwam. Nu denk ik veel meer na over de inhoud van mijn artikelen. Ik probeer een pakkende inleiding te schrijven en de rest van de tekst probeer ik ook zo te schrijven dat het lekker weg leest. Uiteraard let ik ook op spelfouten!

 

De meeste artikelen die ik schrijf zijn reviews. Maar hoe gaat het testen van een product in z’n werk? Ik heb daar onbewust een klein stappenplan voor:

  1. Fotograferen – ongebruikte producten staan het mooist op de foto!
  2. Gebruiken – hoe werkt het, werkt het goed en wat valt er over te schrijven?
  3. Foto’s bewerken – ik pas soms de helderheid aan, kleurbalans enz.
  4. Artikel schrijven – ik begin met de tekst en voeg later de foto’s toe.
  5. Nalezen – vaak doe ik dit hardop, zodat ik zeker weet dat de tekst lekker loopt.

Foto’s maken vind ik erg leuk om te doen! De camera die ik gebruik is een Panasonic Lumix DMC-TZ7. Ik ben hier erg tevreden over! Hij maakt scherpe foto’s en goede close-ups, en daarnaast filmt ‘ie ook in HD. Voor filmpjes gebruik ik deze camera dus ook.

Soms zijn foto’s wel goed gelukt, maar kunnen ze nog net iets beter. Met het programma ACDSee snijd ik foto’s soms bij, pas ik de helderheid aan en soms ook de kleurbalans. Soms gebruik ik Photoshop om de achtergrond egaal te maken.

De lay-out die je nu ziet heb ik zelf gemaakt met het programma Artisteer. Het handige van dit programma vind ik dat je weinig tot geen kennis hoeft te hebben van HTML/CSS-codes. Ik ken wel wat HTML-codes, maar een hele lay-out coderen gaat me net wat te ver! Dit programma biedt uitkomst.

Het beheren van mijn mailbox is in de loop der jaren een steeds belangrijker en meer tijdrovend klusje geworden. Ik krijg mijn mail binnen in het programma Windows Live Mail. Ik krijg dagelijks aardig wat mail en sommige mailtjes moet ik echt beantwoorden. Ik geef toe dat ik geen ster ben in het snel beantwoorden van mail – wat dat betreft kan ik zeker tips gebruiken!

De meeste mails die ik ontvang zijn voorstellen voor samenwerkingen, advertorials, persberichten en soms ook uitnodigingen voor perspresentaties. En ja, spam belandt –helaas- ook nog wel eens in mijn mailbox!

Wanneer ik aan mijn blog werk verschilt nogal.; ik heb geen vaste dagen of tijden dat ik aan Pink Sensation ga werken. Soms best vervelend, maar toch ook fijn, want ik heb geen moeite met plannen en ben best flexibel. Onder druk artikelen schrijven lukt vaak niet, en dat vind ik ook echt niet leuk. Nee, ik geniet het meeste van bloggen als ik alle tijd heb om dingen uit te werken. Op die manier ben ik ook het meest tevreden met wat ik doe en houd ik er een goed gevoel aan over.

Vakanties vind ik heerlijk, want dan hoef ik even (bijna) niet aan school te denken en kan ik veel tijd besteden aan Pink Sensation. Tijdens tentamenweken heb ik vaak totaal geen tijd om te bloggen en dat frustreert me dan wel. Dan haal ik er voor mijn gevoel niet uit wat er in zit. Toch gaat school vaak voor, omdat ik graag goede cijfers haal (ik ben een perfectionist ja, haha) en mijn toekomst belangrijk vind. Gelukkig heb ik na tentamens altijd weer tijd om te bloggen, en zo probeer ik continue de perfecte balans te vinden.

Tot zover dit ‘Behind the scenes’-artikel. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen! :-)