Vandaag wil ik eens terugblikken op producten die ik de afgelopen tijd getest heb. Ik schrijf aardig wat reviews voor Pink Sensation, maar soms verandert mijn mening en heb ik de behoefte om dit te laten weten. Ik had ineens wat producten waar ik nog eens op terug wil komen dus vandaag doe ik dat tegelijk in één artikel. Lees je mee?

GUHL Rijke Voeding haarolie (review)

Vorig jaar juni schreef ik over de Rijke Voeding haarolie van GUHL. Ik was erg te spreken over de olie, maar was wel een beetje teleurgesteld dat het als olie verkocht wordt terwijl er geen druppeltje echte olie in zit. Maar ach, het maakte mijn haar pluisvrij dus dat was prima.

Inmiddels gebruik ik de haarolie van GUHL niet meer. Het flesje is wel voor meer dan de helft op, maar ik heb onlangs toch iets nieuws gekocht omdat ik de haarolie van GUHL niet fijn meer vond. Waarom niet? Om te beginnen maakte het mijn haar niet meer zo goed pluisvrij. Daarnaast voelde het niet zo prettig meer aan: soms werd mijn haar ineens vet ervan en ik had het gevoel dat het niets meer deed. Alsof ik continue serum op m’n haar smeerde, wat in principe ook zo was omdat het geen echte olie is. Nee, geef mij dan maar echte olie. Dit dringt beter tot het haar door waardoor het beter verzorgt. Serum legt als het ware een laagje óm je haar heen, waardoor het dus vet kan worden. Dus nee, de haarolie van GUHL vind ik niet fijn meer.

 

Essence Gel Nails at Home (review)

In oktober 2013 schreef ik over de Gel Nails at Home set van Essence waarmee je zelf gelnagels kon maken. Ik was zeer te spreken over de set en vond het geweldig dat mijn nagellak er nu een week netjes op bleef zitten. Ik had wel een minpunt ontdekt, namelijk dat de gellak wat ‘krimpt’ onder de lamp. Verder vond ik het helemaal top allemaal.

Op dit moment ben ik nog steeds wel tevreden over deze set van Essence, maar ik ben toch wat kritischer geworden op bepaalde punten. Ik zal ze even stap voor stap benoemen:

  • De gellak is er soms moeilijk af te krijgen, in tegenstelling tot wat ik vorig jaar schreef. Toen vond ik dat alles erg makkelijk eraf te halen was: even pulken en klaar! Ik heb daarna een paar keer ondervonden dat de lak er slecht af ging. Soms zat ik een half uur te pulken om de lak er af te krijgen! Een vervelend en tijdrovend klusje.
  • Het laagje gel ‘krimpt’ als mijn nagels onder de lamp zijn geweest. Dat was al bekend, maar het is alsnog een nadeel. Ik vind het best storend.
  • Tot slot heb ik ondervonden dat de gel je nagels wel degelijk kan beschadigen. Ik heb al een paar keer gehad dat mijn nagels er kurkdroog van werden en gingen scheuren. Was te verwachten natuurlijk, maar omdat ik het in mijn review niet verteld heb wil ik het toch nog even benoemen.

Het is niet zo dat ik helemaal ontevreden ben. Ik vind het bijvoorbeeld erg handig dat ik gewone nagellak kan gebruiken en dat de lak wel lang blijft zitten. Alleen vind ik deze nadelen toch wel jammer.

 

Essence all-in-one CC Cream (review)

In april schreef ik een artikel over de all-in-one CC cream van Essence. In dat artikel viel te lezen dat ik aardig tevreden was, maar dat de kleur niet matchte. Nadat ik het artikel had geschreven heb ik de CC cream niet meer gebruikt. Ik vond ‘m toch niet zo fijn en het kleurverschil vond ik erg storend. Ook had ik het idee dat hij een beetje vlekte.

Sinds een week of twee gebruik ik de CC cream ineens elke dag! Ik ben wat bruiner geworden en de kleur is nu perfect. Ik snap niet dat ik heb kunnen denken dat de CC cream vlekte, want dit is namelijk totaal niet het geval. Mijn gezicht wordt mooi egaal en de crème smeert lekker uit. Mocht deze CC cream dus precies de goede kleur zijn voor jou is dit echt een aanrader!

Zo zie je maar, dat producten na langere tijd toch ineens tegen kunnen vallen óf juist ineens een stuk fijner zijn. Ik ben van plan om vaker terug te blikken dus over een paar maanden zal er weer zo’n artikel verschijnen. :-)