Mijn (geverfde) blonde lokken kunnen altijd wel wat extra verzorging gebruiken. Ik ben geregeld in de weer met maskers en serum om mijn haar pluisvrij te krijgen. Want daar heb ik de laatste tijd wat last van: pluizig haar. Ik heb het altijd wel een beetje gehad, maar sinds het weer wat blonder is lijkt het erger geworden. Ik was al langere tijd niet meer tevreden over de haarolie van GUHL, en omdat ik erg nieuwsgierig was naar arganolie wilde ik dat wel eens proberen. Ik ging naar een haarspeciaalzaak en ging voor de Organix Moroccan Argan Oil.

De olie komt in een naar mijn mening erg mooie verpakking! Het (plastic) flesje (100 ml) zit in een goudkleurig kartonnen doosje met turquoise accenten. Een plaatje om te zien.

In de winkel had ik natuurlijk al even de ingrediëntenlijst bestudeerd, want ik wilde natuurlijk niet bedonderd worden. Soms verkopen merken producten als ‘olie’ terwijl er geen druppeltje olie in zit. Het product blijkt dan gewoon uit siliconen te bestaan en is dan niets meer dan een serum. Dit was ook bij GUHL het geval.

In deze olie zitten veel ingrediënten. Het eerste ingrediënt is een silicoon. Siliconen sluiten je haar een soort van af en maakt daarmee je haar pluisvrij. Het tweede en derde ingrediënt zijn -helaas, vind ik- ook siliconen. Daarna pas komt argan olie. Het is dus een soort serum, máár, er zit wel degelijk argan olie in. Dit ingrediënt staat ook nog eens vrij hoog op de lijst, wat betekent dat er redelijk wat in zit. Om deze reden kocht ik de olie uiteindelijk. Achteraf gezien vind ik het wel jammer dat er ook veel siliconen in zitten, maar aan de andere kant ben ik wel blij dat er tenminste wel echte argan olie in zit.

‘Wat maakt olie nou beter dan een serum?’ vroeg ik in de winkel aan een medewerkster. Ze vertelde dat serum puur beschermend is, wat handig is als je gaat krullen of steilen. Olie is meer verzorgend en doet uiteindelijk meer voor je haar dan alleen een beschermend laagje er omheen leggen (wat serum dus doet).

Volgens de verpakking heb je maar een kleine druppel nodig voor heel je haar. In principe is dat wel zo, maar ik gebruik altijd wat meer. Voor het föhnen een flinke druppel, en na het föhnen nog eens. Mijn haar wordt hier niet vet van, maar heeft het juist nodig heb ik het idee.

Nadat ik deze olie voor het eerst had gebruikt merkte ik meteen dat dit fijner aanvoelde dan een serum. Mijn haar is minder pluizig en voelt inderdaad meer gevoed. Een klein beetje pluizig blijft het wel, maar het is beduidend minder na gebruik. Ligt gewoon een beetje aan mijn geblondeerde haar denk ik!

Voor (half nat, net gewassen) – na (half nat, net gewassen) – na (droog geföhnd)

Mijn haar na het wassen en föhnen: zo goed als niet pluizig!

Zitten er nadelen aan deze olie? Voor mij niet. Het ruikt lekker, maakt mijn haar minder pluizig en werkt gewoon prettig. Ook is de olie best zuinig in gebruik. De prijs kan als nadeel ervaren worden, want het is niet heel erg budget naar mijn idee, maar voor een product met arganolie is het nog best goedkoop.

Ja, ik ben tevreden! De Organix Moroccan Argan Oil is te koop bij drogisten en haarspeciaalzaken voor ongeveer € 12,00 per stuk.