Houd je vast, want vandaag deel ik een recept voor de perfecte en meest goddelijke chocolate fudge brownies ooit. Ik ben zelf gek op brownies, maar ik eet het bijna nooit. Misschien maar goed ook, want brownies zijn over het algemeen niet zo gezond natuurlijk! Laatst had mij moeder ze weer eens gemaakt, dus het leek me leuk om het recept te delen!

Bron recept: Margriet

Benodigdheden:

  • 3 eieren
  • 220 gram suiker (plus nog 2 el suiker)
  • 300 gram pure chocolade in stukjes
  • 220 gram boter
  • 2 el vanille-extract
  • 1 el oploskoffie
  • 2 el kokend water
  • 70 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram gehakte walnoten

Verder heb je nodig: een rechthoekige ovenschaal van ongeveer 20×35 cm en bakpapier.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180ºC. Doe de eieren met de suiker in een grote kom. Klop met een mixer tot een glad, licht mengsel. Smelt de chocolade samen met de boter in een kom boven een pan heet water. Zorg ervoor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Roer tot een gladde massa. Doe het vanille-extract, 2 el suiker en de oploskoffie in een kopje en voet het kokende water toe. Roer stevig tot alles is opgelost. Doe alle vloeibare ingrediënten bij elkaar en roer alles goed door. Schep het bakmeel voorzichtig door het mengsel en voeg daarna de walnoten toe. Giet het beslag in de ovenschaal en bak de brownies in 35-40 minuten gaar.

Extra tip: de brownies zijn warm of op kamertemperatuur het lekkerst om te eten!

 

Omnomnom! Als je dit niet lust, dan weet ik het ook niet meer hoor. Eet smakelijk!

Houd jij van brownies?