Het is een trend waarvan we dachten dat hij voorlopig niet terug zou komen: het badpak. Jarenlang werd hij verbannen uit de modetrends, omdat hij saai gevonden werd. Inmiddels is daar verandering in gekomen, want badpakken zijn heus niet saai meer! En je hebt ze in meer verschillende soorten en maten dan ooit.

De bikiniis nog steeds hot, maar het zijn de badpakken die de laatste tijd de catwalk overnemen en daarmee zijn ze terug van weggeweest. Steeds vaker zien we badpakken op het strand, niet meer alleen bij oudere mensen, maar vooral ook bij jongvolwassenen. Ze zijn classy, elegant en stijlvol. Naast deze summer essentials waar ik eerder over schreef, is een badpak ook zeker een musthave! Ook is het een perfect alternatief voor als je buik nog niet helemaal summerproof is; de meeste badpakken zijn namelijk (licht) corrigerend.

Er zijn talloze verschillende badpakken te vinden. De normale trendy badpakken, corrigerende badpakken, halterbadpakken, strapless badpakken, prothesebadpakken en sportbadpakken. Voor ieder wat wils dus, en bijna iedere kledingwinkel heeft wel een paar toffe exemplaren liggen. Reden genoeg dus om een leuk badpak te scoren!

Wat vind jij van de badpakkentrend?

Heb je al een paar gorgeous badpakken in je collectie, of houd je het toch liever bij bikini’s?

Bron foto’s: Peter Hahn
Tekst: Sabine Penning