Glitternagellak en gellak maken je nagels vaak net even wat mooier en feestelijker, maar vergeet niet dat dit soort producten je nagels erg zwak kunnen maken. Ze kunnen gaan splijten, scheuren of nog erger: ze breken helemaal af. Dat wil je natuurlijk niet! Ik heb alles al gigantisch vaak meegemaakt helaas (ik houd nu eenmaal van glitters en gel), maar ik heb in de loop der jaren wel wat handige trucjes ontdekt. Vandaag deel ik ze met je!

 1. Regelmatig vijlen

Het is me opgevallen dat mijn eigen nagels langer mooi blijven als ik ze regelmatig even bijvijl. Ik snap wel dat je soms wegens tijdgebrek geneigd bent om niet zoveel aandacht aan je nagels te besteden, maar mijn tip is dus: vijl ze regelmatig bij, ook als ze nog niet te lang blijven. Vijl altijd één richting op, dit is beter voor je nagels.

2. Basecoat gebruiken

Ga je aan de gang met felle kleuren? Gebruik dan altijd eerst een basecoat! In nagellak zitten veel giftige stoffen en die zijn natuurlijk niet goed voor je nagels. Ze worden hierdoor zwak en kunnen gaan verkleuren. Je voorkomt dit door een transparante basislak te gebruiken.

3. Nagelverharder

Zijn je nagels erg zwak? Gebruik dan een nagelverharder. Je hebt speciale treatments (bijvoorbeeld deze van Trind, die raad ik aan), maar ook ‘gewone’ verharders. Breng gewoon een laagje aan onder je nagellak en je bent good to go. Maar: gebruik nagelverharder niet te lang achter elkaar. Ik heb ondervonden dat het dan niet zoveel meer uithaalt. Las dus ook periodes in zonder verharder. Verzorg je nagels in die periode extra goed.

4.  Genoeg hydrateren

Mijn grootste tip is misschien wel je nagels en je nagelriemen genoeg hydrateren. Als mijn nagels droog en licht beschadigd zijn van gellak vijl ik ze en smeer ik ze vervolgens in met een goede olie. Daarna smeer ik mijn nagelriemen in met Lemony Flutter van Lush. Goed in laten trekken, en na een uurtje zien mijn nagels er een stuk beter uit!

5. Niet pulken!

Bijt je nagels, trek je laagjes van je nagels af of juist de velletjes er omheen? STOP ERMEE! Nu, direct. Het ziet er niet alleen onverzorgd uit, het kan ook pijn doen en zelfs slechts zijn voor je gezondheid. De conditie van je nagels zal aanzienlijk verbeteren als je stopt met al die ongein.

Psst, als kind beet ik ook nagels! Godzijdank ben ik ermee gestopt, ik weet alleen niet meer hoe! ;-)

Tot slot nog een extra tip: draag niet altijd nagellak. Je zal zien dat je nagels opknappen als je af en toe een weekje geen nagellak draagt.

Wat doe jij om je nagels mooi te houden?