Vergeten jullie de  de Pink Sensation enquête niet in te vullen? :-) Dankjewel!

Begin juli kon je op Pink Sensation al lezen over nieuwe producten van Catrice voor het herfst/winterseizoen. Ik liet onder andere een nieuwe topcoat zien, namelijk de Ombre Topcoat. Ik schreef toen ook dat ik hier erg benieuwd naar was! Laatst zag ik de topcoat staan in de winkel en toen moest ik hem wel meenemen om te testen natuurlijk!

De topcoat is helemaal nieuw in het assortiment en de naam zegt het al: je kan hiermee een ombre effect creëren op je nagels. De topcoat komt in het welbekende Catrice flesje en heeft een zwarte dop. De topcoat ziet er op het eerste gezicht een beetje donkerrood uit.

Het kwastje is -naar mijn mening- in een nogal rare vorm afgesneden. Ik heb ondervonden dat dit niet zo makkelijk werkt! Wat is er met de oude Catrice kwastjes gebeurd? Die waren tenminste precies recht afgesneden zodat je je nagels perfect kon lakken. Het kwastje vind ik dus minder aan deze topcoat.

Dan is het tijd om te checken of de topcoat ook echt werkt! Voor de gelegenheid lakte ik mijn nagels in een mooie lila kleur van Trind. Toen dit opgedroogd was bracht ik de topcoat aan zoals aangegeven staat op het flesje.

Het werkt wel, want de nagels die ik heb gelakt met de topcoat zijn een stuk donkerder dan de oorspronkelijke lila kleur. Toch ben ik wel wat kritisch op een aantal punten.

Ten eerste is het me opgevallen dat de lak heel dun is: je moet dus echt niet teveel aanbrengen want dan glijdt het zo van je nagel af. Ten tweede had ik ook wat moeite met het egaal aanbrengen. Je moet écht zorgen dat de basislak goed droog is, anders krijg je strepen.

Het is dus even puzzelen met de topcoat, maar ik moet eerlijk zijn: de topcoat doet wel wat ‘ie belooft. Toch ben ik er niet helemaal weg van. Ik had een wat mooier effect verwacht, en het kwastje vind ik wel echt een nadeel.

Ik heb trouwens ook nog om het ombre effect op één nagel na te bootsen, en dit was het resultaat:

Het idee is leuk, maar ik vind het toch niet zo mooi. Ik denk dat je met een andere kleur nagellak en een sponsje een veel mooier effect bereikt!

Conclusie: zoals ik al schreef is het idee van zo’n ombre topcoat leuk, maar ik ben toch niet zo enthousiast. De nagellak lakt wat ‘moeilijk’  door de dunne substantie. Ook had er wat mij betreft een recht afgesneden kwastje bij gemogen, dit had het lakken al iets makkelijker gemaakt. Maar goed, mocht je een makkelijke en relatief snelle manier willen hebben om snel ombre nagels te maken, dan is dit wel een uitkomst!

Catrice is te koop bij Kruidvat en Trekpleister in Nederland, en bij Kruidvat in België. De Ombre Topcoat is nieuw in het assortiment en kost € 2,99 per stuk.

GERELATEERDE ARTIKELEN