Ik moet iets bekennen: mijn schoenen liggen momenteel op een hoop in een schoenenmand. Ik woon nog thuis en mijn moeder kocht de mand een aantal jaar geleden. Het lijkt heel handig; het is ook een bankje en dus multifunctioneel, maar mijn schoenen liggen maar op een hoop en worden er niet mooier op. Hoogste tijd dus voor een nieuw systeem. Helaas weet ik niet helemaal waar ik moet beginnen, dus daarom kan ik wel wat hulp gebruiken.

De schoenenmand in kwestie leek in eerste instantie heel handig. Het is tegelijkertijd een bankje wat best leuk staat in de gang, en alle schoenen van mij en mijn broertje zitten er in opgeborgen. We hebben allebei ons eigen vak. Nu is het zo dat ik tegen de volgende problemen aan loop:

  • Ik heb geen overzicht. Bijna elke dag loop ik in dezelfde schoenen omdat ik ’s ochtends vaak geen tijd heb om m’n schoenencollectie uitgebreid te bekijken, simpelweg omdat ik dan eerst alle schoenen uit de mand moet halen om te zien wat ik allemaal heb.
  • Nu ik er zo over nadenk zijn schoenen best vies: je loopt er immers buiten mee. De schoenen liggen nu door elkaar, en dat maakt de schoenen er niet mooier op natuurlijk. Bah!
  • De mand ruikt niet super fris.

Ik heb over het algemeen geen peperdure schoenen. Mijn duurste schoenen zijn Uggs en G-Star schoenen. Mijn Uggs bewaar ik sowieso ergens anders, en de G-Star schoenen zijn gympen, dus die kunnen wel wat hebben. Maar toch, het is gewoon zonde om ze zo op te bergen zoals nu. Ik heb geen overzicht en ik ben het systeem gewoon zat.

Maar ja, wat moet ik dan? In mijn kamer heb ik in elk geval geen plek voor mijn schoenen. Begrijp me niet verkeerd, mijn kamer is aardig groot, maar hij staat gewoon vol. Ik heb als optie de overloop boven en de kamer naast die van  mij, die in principe van niemand is maar waar boekenkasten staan, een bankje, tv-meubel, kledingkast etc. Conclusie: het nieuwe systeem mag niet teveel ruimte innemen.

Om dit tamelijk vervelende probleem te verhelpen, dook ik in de wereld van schoenen opbergsystemen. Ik kwam genoeg inspiratie tegen:

Dit is het ideale systeem wat mij betreft!

Ook dit ziet er supergoed georganiseerd uit. 

Hoe leuk en handig is dit?

Of zo: als accessoires in een bepaalde kamer. Ziet er ook vrij netjes uit.

Dit lijkt me zelf iets minder, maar je schoenen blijven wel op z’n mooist door ze in de doos te bewaren. Slim!

Tot slot nogmaals mijn -tot nu toe- favoriete systeem.

Toch best jammer dat 90% niet te realiseren is in dit huis. Ik ging dus naar de website van Ikea en vond deze schoenenkast:

Dit lijkt me wel wat. Het neemt niet zoveel ruimte in, en er is plek voor ongeveer 8 paar schoenen. Nu heb ik er wel een heel stuk meer, maar het is in ieder geval iets. Ik zou hier mijn ‘dagelijkse’ schoenen in kunnen doen, die ik vaak aan heb. Nog een pluspuntje: deze kast kost maar € 19,95. Misschien moet ik dit maar eens uitproberen.

Hoe berg jij je schoenen op? Ik houd me aanbevolen voor tips!

 Bron foto’s: Pinterest, Ikea