Steeds dezelfde make-upproducten gebruiken is niks voor mij. Ik vind het leuk om voor mij nog onbekende producten uit te proberen en ze te vergelijken. Ik wissel continue van poeder, en zo kwam het dat ik onlangs besloot om de Mattifying Compact Powder van Essence te proberen. Lees je mee naar mijn review?

Het poeder van Essence komt in een plastic doosje (12 g), wat voor mijn gevoel een beetje cheap oogt. Maar ja, wat verwacht je van een budgetmerk? Ik vind het overigens niet erg; als het poeder zijn werk goed doet hoor je mij niet klagen om de verpakking.

De Mattifying Compact Powder is te koop in vijf kleuren. Ik heb zelf kleur 02 Soft Beige. Deze kleur past op dit moment precies goed bij mijn huidskleur. Ik verwacht dat ‘ie in de winter wel een beetje te donker is.

Het is me opgevallen dat het poeder heel fijn is van structuur. Dit vind ik fijn, want het geeft een mooi en natuurlijk effect! Er komt vrij veel kleur van het poeder af en het maakt mijn gezicht goed mat. Op het eerste gezicht ben ik erg tevreden!

ALC, MICA, ZEA MAYS (CORN) STARCH, MAGNESIUM STEARATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, ETHYLHEXYL PALMITATE, SAPPHIRE POWDER, CALCIUM CARBONATE, CAPRYLYL GLYCOL, HEXYLENE GLYCOL, PHNEENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES).

Zoals ongeveer alle poeders bestaat ook dit poeder voor het grootste gedeelte uit talk, wat een absorberende werking heeft.

Ik heb ondervonden dat de longlasting van dit poeder erg goed is! Mijn gezicht blijft erg lang mat en mijn foundation en concealer blijven hierdoor goed zitten. Of ik hem beter vind dan de All About Matt Fixing poeder van Essence? Ja, ik denk het wel. Het verschil zit hem in kleur. De All About Matt Fixing poeder is transparant, en deze heeft een kleurtje. Dit zorgt dus voor wat extra dekking. Ik vind dit toch wel fijn! Maar ze zijn allebei zeker aan te raden hoor. Dit poeder is trouwens ook wel iets fijner van structuur dan de All About Matt variant, wat ik ook iets prettiger vind werken.

Ik zie zelf niet gigantisch veel verschil op deze foto, maar dat komt denk ik omdat ik een vrij matte foundation had gebruikt. Als je goed kijkt zie je toch wel dat mijn gezicht wat matter is en ook egaler van kleur.

Conclusie: de Essence Mattifying Compact Powder is wat mij betreft zeker een budgettopper! Ben je op zoek naar een goede compacte poeder met een leuk prijskaartje, dan zou ik deze zeker aanraden. Het poeder fixeert mijn gezicht, blijft goed zitten en is heel fijn van structuur. Nog een voordeel is dat je ‘m gewoon bij Kruidvat kan kopen!

Essence is te koop bij Kruidvat en de Mattifying Compact Powder kost € 2,99.