Deze maand introduceert GUHL een nieuwe productlijn genaamd Pluiscontrole & Veerkracht. Deze compleet nieuwe lijn bestaat uit een shampoo, crème-conditioner, intensive repair masker en een daily intensive treatment. Al deze producten zijn bedoeld om je pluizige en onhandelbare haar weer in control te krijgen. Ik probeerde de lijn uit.

Sinds ik mijn haar zelf geblondeerd heb (hier komt nog een video van!) is het wat pluiziger. Uiteraard ben ik blij met het resultaat, maar die pluis is toch wel erg vervelend. Ik heb er altijd wel last van gehad hoor, het is gewoon echt mijn haar. Ik ben vaak met serums en dergelijke in de weer om het een beetje glad te krijgen. Toch ben ik niet de enige…

  • 55% van de Nederlandse vrouwen heeft last van pluizig haar
  • Meer dan de helft herkent de problemen van springerige sprieten, droog en broos haar, pluizige lokken of dof haar.
  • Deze nieuwe lijn van GUHL bevat een luxe combinatie van Awapuhi, olie en keratine om dit tegen te gaan.

GUHL Pluiscontrole & Veerkracht shampoo

De shampoo (200 ml) maakt de ruwe haarstructuur glad en zorgt voor soepel vallend haar doordat het een lipide laagje op het haar legt. Daarnaast versterkt de shampoo het haar en geeft daarmee elasticiteit en veerkracht. € 6,40

Het eerste wat me opviel aan de shampoo is dat ‘ie onwijs schuimt! Ik vind dat niet heel storend, maar als een shampoo erg schuimt betekent dit wel dat er veel SLS in zit. SLS is een reiniger (zeep) en verwijdert vet en viezigheid. Het is een hard, uitdrogend en irriterend ingrediënt. Niet iedereen heeft er last van, maar vermijd je shampoo’s met SLS liever dan is deze shampoo geen aanrader. Er zit wel hydrolyzed keratin in (keratine), dit herstelt beschadigd haar. Dat is dan wel weer fijn! Verder maakt de shampoo mijn haar goed schoon en na het uitspoelen voelt het aan zoals normaal. Gewoon prima dus.

GUHL Pluiscontrole & Veerkracht conditioner

De conditioner (180 ml) geeft direct makkelijke doorkambaarheid en maakt, net zoals de shampoo, de ruwe haarstructuur glad. Ook versterkt de conditioner tot in de kern en zou het je haar niet verzwaren. € 6,40

De conditioner ruikt hetzelfde als de shampoo: lekker maar niet overheersend. Ik gebruik de shampoo voornamelijk in mijn haarpunten, en als ik het uitspoel voelt mijn haar heel glad aan. De klitten zijn er duidelijk uit! Ook hier zit hydrolized keratin in.

GUHL Pluiscontrole & Veerkracht intensive repair masker

Het wordt aangeraden om eens in de zoveel tijd dit masker te gebruiken, dat met de milde formule de haarstructuur herstelt. Het resultaat: zijdezacht, glad en glanzend haar. € 7,99

In eerste instantie bracht ik dit masker aan in de punten van mijn haar, maar op de tube las ik dat je het vanaf de haaraanzet moet aanbrengen. Dit masker heeft dezelfde geur als de andere producten, en bevat ook hydralyzed keratin. Ik merk tijdens het inwerken dat dit masker wel wat voor mijn haar doet. Na het uitspoelen voelt het wederom erg glad aan.

GUHL Pluiscontrole & Veerkracht daily intensive treatment

De daily intensive treatment is een spray die niet uitgespoeld hoeft te worden en geschikt is voor zowel droog als vochtig haar. Temt het haar direct en geeft het zichtbaar meer verkracht. Ook zorgt deze spray ervoor dat het haar beter doorkambaar is. Een verzorgende spray dus, die ook geschikt is om het haar mee te stylen. € 7,99

Na het wassen heb ik mijn haar handdoekdroog gemaakt en vervolgens dit product er in gesprayd. Je kan dit denk ik zien als een extraatje: je haar is al goed verzorgd door de conditioner en het masker, en deze spray versterkt dit. In de spray zit namelijk ook hedrolized keratine. Ik föhn mijn haar zoals gebruikelijk, en dit is het resultaat…

Crappy foto, ugh!

In eerste instantie dacht ik: yes, mijn haar is pluisvrij! Maar later zag ik toch nog wat pluis halverwege mijn haar. Bovenop mijn hoofd is er niks aan de hand, het begint een beetje halverwege. Toch voelt m’n haar wel heel fijn aan.

De volgende ochtend werd ik wakker en was er geen pluis (meer) te bekennen. Yay! Ik denk dat deze producten dus toch wel werken. Het resultaat is niet enorm spectaculair, maar ik zie toch een beetje verschil. Ik had mijn haar hier alleen geborsteld, en nog niet eens serum gebruikt. Dat zegt ook wel wat! Normaal heb ik echt serum nodig om het zo te krijgen.

Het is me wel opgevallen dat mijn haar de dagen na het gebruiken van deze producten wat platter en slapper viel. Ik denk dat dit komt door de shampoo. Er zitten toch wel wat agressieve ingrediënten in, en dat merk ik meteen aan mijn haar. Niet dat het beschadigd is hoor, maar het is gewoon wat futloos.

Conclusie: mijn haar is na het gebruik van de GUHL Pluiscontrole & Veekracht iets minder pluizig, dus in dat opzicht maakt GUHL de beloftes zeker waar. Mijn favoriete product is het masker; ik merk echt dat deze iets doet voor mijn haar. Mijn minst favoriete product is de shampoo omdat daar toch wat agressieve ingrediënten in zitten. Maar al met al zijn het prima producten. Leuk detail vind ik ook de roze flessen, staat zo leuk in je badkamer! ;-)

GUHL is te koop bij de drogist.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.