Wie mijn blog al wat langer volgt weet misschien wel dat ik al heel lang fan ben van de False Lash Effect mascara van Max Factor. Ik weet nog dat ik ‘m in de laatste klas van de middelbare school in de pauze kocht, en wat was ik er toch blij mee! Sinds kort heb ik de False Lash Effect Fusion in mijn bezit: een variant op de originele False Lash Effect mascara die naast volume ook veel lengte belooft!

De False Lash Effect Fusion mascara zit in een paarse huls, die op de kleur na hetzelfde is als de originele mascara. Prima als je het mij vraagt!

Het borsteltje is wel iets anders, op onderstaande foto zie je het verschil een beetje. Ze verschillen niet héél erg, want het principe is hetzelfde. Het borsteltje is groot, van plastic en heeft kleine ‘haartjes’.  Ik vind van die plastic borsteltjes altijd wel fijn.

De reden dat ik deze mascara kocht was omdat ‘ie volume en lengte beloofde. Dat is precies wat ik zoek in een mascara! Ik was dan ook erg benieuwd of Max Factor de beloftes waar kon maken.

De foto’s spreken wel voor zich denk ik: na één laagje hebben mijn wimpers duidelijk meer volume én lengte! Na twee laagjes vind ik ze helemaal perfect, dan zijn ze ook net even wat dikker.

Ja, deze mascara vind ik ook weer heel fijn van Max Factor! Hij maakt mijn wimpers goed zwart, separeert ze mooi, en geeft daarbij ook nog eens volume en lengte. En dat zonder klontjes! Om eerlijk te zijn merk ik niet héél veel verschil met de ‘gewone’ False Lash Effect mascara, want ze werken allebei gewoon goed.

Het enige minpuntje wat ik kan bedenken is de prijs, want deze mascara kost € 17,99. Een euro duurder dan de gewone False Lash Effect mascara. Mijn vriend sloeg steil achterover toen hij hoorde dat ik zoveel geld uitgeef aan een mascara, maar om eerlijk te zijn vind ik dit het geld wel waard! Maar ik snap natuurlijk wel dat het een berg geld is als je niet zoveel te besteden hebt of gewoon niet zoveel geld uit wil geven aan een mascara.

Vind ik deze beter dan de gewone False Lash Effect mascara? Nee, dat niet per sé. Ik zie niet zoveel terug van die euro extra, want het effect is wel een beetje hetzelfde.

Conclusie: een mascara die veel volume geeft, je wimpers mooi separeert en die heel prettig is in gebruik. Dat is de False Lash Effect Fusion mascara in mijn ogen. Ik gebruik ‘m heel graag en ik denk dat het wederom moeilijk zal zijn om een nóg betere mascara te vinden, omdat ik deze zo goed vind.

Max Factor is te koop bij de drogist en kost € 17,99  per stuk.