Over parfum schrijven vind ik eigenlijk helemaal niet zo leuk. Ik vind het lastig om een geur te beschrijven en te reviewen, omdat iedereen geuren anders ervaart natuurlijk. Het heeft mijn interesse gewoon niet zo! Ondanks dat ik het niet zo leuk vind om erover te bloggen, heb ik natuurlijk wel een parfum stash. Vandaag laat ik je mijn collectie zien!

Ik weet nog goed toen ik mijn eerste parfum kreeg. Voor zover ik me kan herinneren was die van Hema; zo’n flacon met zo’n ouderwets knijpflesje er aan. Daarna volgde nog wat andere goedkope parfums, tot ik het assortiment van Ici Paris XL ontdekte en vond dat daar toch wel erg lekkere (luxe) geuren te koop waren! Sindsdien vroeg ik geregeld bonnen voor mijn verjaardag en zo kocht ik mijn stash bij elkaar.

Parfum vind ik leuk, ik doe het bijna elke dag op, maar 70 euro voor een flesje betalen vind ik nog best veel geld. Vandaar dat ik vaak gewapend met een cadeaubon de winkel in stap. Mocht ik fulltime werken en geld genoeg hebben, dan zou ik natuurlijk zelf parfums kopen. Maar nu ik student ben vind ik het gewoon zonde. ;-) Anyway, dit zijn mijn parfums:

Givenchy | Dahlia Noir Eau de Toilette

Dit geurtje kocht ik van een cadeaubon en ik vind ‘m ontzettend lekker! Het is echt een van de wat chiquere geuren in mijn stash. Ik draag hem heel graag.

Topnoten: mandarijn, roze peper en mimosa.
Hartnoten: roos, iris en patchoeli.
Basisnoten: sandelhout, vanille en tonkaboon.

Yves Rocher | Moment de Bonheur Eau de Parfum

Waarom dit geurtje nog in mijn stash staat is me een raadsel, want ik vind ‘m niet eens zo lekker ruiken. Ik kreeg het een paar jaar geleden tijdens een persevent. Nu staat ‘ie op mijn kaptafel terwijl ik ‘m niet gebruik! Ik denk dat ik hem binnenkort ga weggeven aan iemand die ‘m wel lekker vindt. Het flesje vind ik wel erg mooi.

Topnoten: geranium en groene noten
Hartnoot: roos
Basisnoten: ceder en patchouli

Victoria’s Secret | Angel Eau de Parfum

Eén van mijn lievelingsparfums <3 Ik kreeg deze heerlijke geur voor mijn verjaardag en ik schreef er ook al eens een artikel over. De bodylotion kocht ik vorig jaar op Schiphol en omdat ik de geur zo fijn vond vroeg ik het als verjaardagscadeautje. Van mijn vriend kreeg ik meteen de grootste fles! Ik draag dit parfum heel graag.

Topnoten: peer, pomelo bloesem, rode bessen en bergamot
Hartnoten: jasmijn, gardenia, tulp en roze waterlelie
Basisnoten: muskus, vanille, amber kristallen, sandelhout en cederhout

Yves Rocher | Rétropical Eau de Toilette

Dit zomerse parfum zat in de zomercollectie van vorig jaar en behoort tot mijn favoriete zomergeuren! Ik heb dit geurtje al twee keer meegenomen op vakantie dus de geur doet me erg denken aan de zomer. Daarnaast is het natuurlijk een leuk zomers flesje om te zien. Is niet meer te koop.

Noten: niet bekend.

Lancôme | Magnifique Eau de Parfum

Ik weet nog dat ik dit parfum in 2008 voor het eerst rook, op de boot richting Engeland. Ik vond het een heerlijke geur maar omdat ik pas 14 was en nog niet zoveel verdiende was het nogal een onbereikbare geur voor me. Dit parfum hield ik wel in mijn achterhoofd. Een paar jaar later kocht ik ‘m dan eindelijk, welliswaar met een bon, en ik vind ‘m nog steeds heerlijk! Echt een luxe geur, wel een tikkeltje zwaar.

Noten: rozen, jasmijn, saffraan en drie soorten hout.

Yves Rocher | So Elixir Eau de Toilette

De flacon vind ik erg mooi, maar deze geur behoort niet tot mijn favorieten. Ik gebruik hem niet zo vaak, maar hij staat toch nog op mijn kaptafel. Soms heb ik er zin in, maar vaak draag ik toch liever een andere geur.

Topnoten: bergamot en roze peper
Hartnoten: jasmijn en roos
Basisnoten: patchouli en tonkaboon

Kenzo | Amour

Tot slot Amour van Kenzo, dit is denk ik mijn meest favoriete parfum OOIT! Het begon met een tester, en toen die eenmaal op was kocht ik dit parfum. Ik moet zeggen dat ik de flacon wat onhandig vind. Wat mij betreft had ‘ie wel wat kleiner gemogen. Toch neem ik dit parfum overal mee naartoe en spuit ik hem vaak op. Wanneer ‘ie op is koop ik zeker een nieuwe fles.

Topnoten: rijst en witte thee
Hartnoten: heliotroop (vanillebloem), kersenbloem en plumeria
Basisnoten: muskus, vanille, wierook

Niet op de foto:

Miss Sixty Eau de Toilette

Dit is ook één van mijn allereerste geuren! De Eau de Toilette werd in 2005 uitgebracht en is inmiddels niet meer te koop. Anyway: een vriendin van mij wilde dit parfum wegdoen en ik mocht hem wel van haar overnemen voor -als ik het me goed herinner- een euro of 15. Dat wilde ik wel, ik vond parfum wel interessant. Ik was toen 14 denk ik! Nog steeds is de geur niet op en heel af en toe gebruik ik ‘m nog.

Topnoten: rode bes en rabarber
Hartnoten: Lathyrus en Heliotroop (vanillebloem)
Basisnoten: Amber en Braziliaans rozenhout

Mexx | Magnetic Woman Eau de Toilette

Drie jaar geleden schreef ik een review over deze geur! Ik moet zeggen dat ik dit parfum niet zo lekker meer vind; ik draag het bijna nooit meer. Misschien komt het wel omdat de geur mij doet denken aan de tijd dat ik nog bij C&A werkte (wat altijd druk en hectisch was), maar ik draag hem in elk geval niet vaak meer. Toch staat hij nog steeds op mijn kaptafel.

Topnoten: rode appel
Hartnoten: bloemite noten en lotus
Basisnoot: sandelhout

Gebruik jij vaak parfum? Welke is je favoriet?