Merken jullie het al aan jullie huid, dat het steeds kouder wordt? Ik merk het vooral aan mijn handen, die worden wat droger en trekkeriger. Gelukkig kan je daar een hoop aan doen. Je hebt natuurlijk fijne bodybutters en handcrèmes, maar wist je dat je ook dat gezond leven een grote invloed heeft op je huid?

Als je huid schilferig en droog is, dan eet je waarschijnlijk te weinig goede vetten. Daardoor krijgt de huid te weinig vitamines binnen. Als je bepaalde voedingsstoffen eet, dan kan je er voor zorgen dat je huid er stralender uitziet. Denk bijvoorbeeld aan gezonde vetten als avocado, vette vis, olijfolie en bepaalde noten, zoals cashewnoten en amandelen. Het is ook heel goed voor je huid om kiwi’s en citrusvruchten te eten.

Wil je graag dat je huid niet alleen weer gezond is, maar ook stralender wordt? Dit kan je bereiken door je huid te scrubben. Zo raak je het bovenste laagje dode huidcellen kwijt en verschijnt de nieuwe huid aan de oppervlakte. Ook met bepaalde voedingsproducten kan je je huidcellen sneller laten vernieuwen. Groene en oranje groenten zijn niet alleen heel gezond, maar versnellen ook de celvernieuwing van de huid. Denk bijvoorbeeld aan spinazie, broccoli, pompoen en wortelen. Ook sojamelk, tofu, bosbessen en bosvruchten helpen je om je huid stralender te maken van binnen uit.

Naast dat je huid mooi wordt van gezond eten is het natuurlijk ook super belangrijk voor je gezondheid. Ik probeer toch wel regelmatig gezond te eten, al vind ik het ook heerlijk om me eens te buiten te gaan aan ongezonde, veel te lekkere chocolate fudge brownies. Als je gezond bent is de kans groot dat je minder vaak een beroep hoeft te doen op je zorgverzekering. Dat is lekker, toch? Via veel verschillende aanbieders kan je ook zorgverzekeringen vergelijken. Als jij lekker in je vel zit en gezond bent, dan is de kans groot dat een basisverzekering genoeg is voor jou. Via UnitedConsumers kan je bekijken wat de goedkoopste zorgverzekering voor jou is.

Gesponsorde post

Bron afbeelding