De Hello Autumn collectie van Essence ligt al even in de winkel. Natuurlijk had ik er wel van gehoord, maar mijn interesse was niet direct gewekt, tot ik vorige week bij Kruidvat wat producten swatchte. De multi colour powder en de colour adapting powder blush vond ik er best goed uitzien. Deze mooie najaarsproducten wilde ik wel even proberen!

Multi Colour Powder

Het multi colour poeder is volgens Essence een ultrafijn poeder met subtiele shimmer, dat je gezicht subtiel laat glanzen. Het poeder is verkrijgbaar in één kleur, namelijk 01 Autumn & The City. Prijs: € 3,39.

Het poeder trok mijn aandacht in eerste instantie vanwege de kleuren en het mooie patroontje dat op hete poeder gedrukt is. Het ziet er zeker heel herfstig uit, perfect voor in een herfstcollectie. De verpakking is van plastic. Dit oogt misschien een beetje cheap, maar ik vind dat persoonlijk geen ramp.

Ik gebruik dit poeder voornamelijk als bronzer, omdat er veel bruintinten in zitten. Volgens Essence is het bedoeld voor je gezicht en hals, maar op die plekken gebruik ik het liever niet. Mijn gezicht is nogal wit, dus vandaar.

Het resultaat vind ik best aardig: ik heb net even wat meer kleur op mijn gezicht. Het poeder is ideaal om je gezicht mee te shapen, maar je kan het ook alleen op je jukbeenderen aanbrengen. Er zit een hele fijne shimmer in, en de kleur is over het algemeen lichtbruin. Er zit geen oranje in gelukkig, waardoor het effect heel natuurlijk is. Ik vind het een fijne poeder!

 

Colour Adapting Blush

Dan de Colour Adapting blush. Ik vond het in eerste instantie maar vreemd dat dit een blush genoemd werd, want in mijn ogen was het meer een highlighter. De blush is in eerste instantie heel licht van kleur en bevat veel shimmer. I like.

Later kwam ik er pas achter dat dit een blush is die zich aan de pH waarde van je huid zou moeten aanpassen, waardoor de kleur uiteindelijk roze wordt. Hm, dat klonk natuurlijk wel interessant. Prijs: € 2,59.

Direct na het swatchen

Een paar seconden later. Het poeder lijkt iets meer roze.

Tot mijn verassing klopt het inderdaad dat deze blush van kleur verandert. Eerst is ‘ie nog licht, maar later zie ik toch een subtiel roze kleurtje. Pretty cool! Je moet wel even wachten voordat je daadwerkelijk kleurverandering ziet, dit duurt ongeveer 30 seconden. De shimmer blijft nog steeds te zien, dat vind ik denk ik nog wel het mooiste aan deze blush. I love shimmer!

Op mijn gezicht zie ik de kleur wat minder duidelijk terug, maar ik vind het effect alsnog mooi. Ik vind dit uiteindelijk een leuker product dan de Multi Colour Powder.

Conclusie: over allebei de producten ben ik best wel tevreden. Vooral de blush heeft me verrast met de kleurverandering! De Multi Colour powder is ook een prima product, maar achteraf gezien toch niet zo heel spannend. Wel blijven allebei de producten prima zitten. Het zijn naar mijn mening leuke herfstproducten voor een klein prijsje, die zeker leuk zijn voor in je stash.

De Essence Hello Autumn collectie is limited edition en dus maar tijdelijk te koop. Naast deze twee producten bevat de lijn ook nog tweeoogschaduwpalettes, nagellak, oogpotloden en meer. Essence is te koop bij Kruidvat.