Eyeliner gebruik ik elke dag, en omdat het er bij mij zo snel doorheen gaat koop ik vrijwel nooit meer dure eyeliners. Ik heb in de loop der jaren heel wat fijne budget varianten ontdekt, dus waarom verder zoeken? Toch probeer ik zo nu en dan iets anders uit, just for the fun. Ik liep onlangs tegen de Liquid Ink eyeliners aan van Essence. Deze had ik nog nooit geprobeerd! Ik nam de waterproof versie mee om te testen.

De eyeliner komt in een zwarte huls (3 ml) met blauwe accenten. Ziet er prima uit wat mij betreft.

Het kwastje is naar mijn mening wat aan de lange en dikke kant. Mijn vorige eyeliner (de Catrice Liquid Liner) had een heel dun kwastje waarmee je heel precies een lijntje kon maken. Dit kwastje ziet er op het eerste gezicht wat lomp uit.

Toch heb ik ondervonden dat je met deze eyeliner prima een strak zwart lijntje kan maken. Aan het kwastje moest ik wel even wennen, maar na een paar keer oefenen gaat het wel goed. De eyeliner droogt helemaal mat op, dit vind ik zelf erg mooi altijd. Daarnaast komt er lekker veel kleur vanaf en is de eyeliner echt gitzwart.

De eyeliner was hier nog niet helemaal opgedroogd, maar wat opgedroogd is is helemaal mat!

Een perfect recht lijntje trekken blijft lastig door het kwastje. Dat is hier goed te zien.

Heel leuk en aardig allemaal, maar hoe scoort deze eyeliner op het gebied van longlasting? Is ‘ie echt waterproof? Het antwoord is.. ja! Dit is denk ik de beste waterproof eyeliner die ik tot nu toe heb gebruikt.

Ik heb dit gemerkt door een aantal testjes uit te voeren. Om te beginnen swatchte ik de eyeliner op mijn hand in de winkel. Na twee dagen zag ik nog steeds zwart op mijn hand, zelfs nadat ik minimaal twee keer had gedoucht en ontelbaar keer mijn handen had gewassen (dit doe ik nogal vaak op een dag, haha).

Daarnaast ben ik ook een keer gaan zwemmen met alleen deze eyeliner op. Ik ging een paar keer kopje onder, ben van glijbanen af gegaan en ik kan jullie vertellen dat de eyeliner er hierna nog op zat. Weliswaar niet meer helemaal netjes, maar hij zat er nog wel op! Helemaal waterproof dus.

Wat ook fijn is, is dat ik de eyeliner met gewone oogmake-upremover pads kan verwijderen.

 

Conclusie: de Essence Liquid Ink waterproof eyeliner is mijn nieuwe favoriete eyeliner en ik gebruik ‘m momenteel elke dag! Het kwastje vind ik nog steeds aan de te dikke kant, maar ik kan er inmiddels wel mee werken dus dat hoeft geen nadeel te zijn. Verder kan ik echt geen nadelen denken. Echt een aanrader dus.

Essence is te koop bij Kruidvat en de Liquid Ink waterproof eyeliner kost € 2,49 per stuk.