Concealer is my friend. Al jarenlang camoufleert het trouw mijn wallen, onzuiverheden en rode plekjes. Flormar heeft de Perfect Coverage Liquid Concealer in het assortiment, die al deze ongemakken belooft te bedekken op een smooth en natuurlijke manier. Ook zou deze concealer wallen, onzuiverheden en rode plekjes helpen voorkomen! Lees je mee naar mijn review?

De Perfect Coverage Liquid Concealer komt in een huls van plastic (5 ml) met een zwarte dop. De huls is doorzichtig, waardoor je de kleur er doorheen ziet. Scheelt natuurlijk altijd weer bij het kiezen van de juiste kleur! Ik heb zelf kleur 02.

Er zit een applicator bij zoals we die ook kennen van lipgloss. Hiermee breng je de concealer aan.

Ik gebruik deze concealer vooral onder mijn ogen, omdat ik op dit moment –gelukkig!– zo goed als geen onzuiverheden heb in mijn gezicht. Toen ik deze concealer kocht was dit echter wel anders (eind 2013), dus ik heb de concealer goed kunnen testen.

De substantie is best wel dun vind ik. Niet heel waterig, maar gewoon dun. In eerste instantie lijkt de concealer veel kleur te bevatten, maar als ik het uitsmeer wordt dat minder vanwege de dunne substantie. In principe is dat niet erg, want het smeert goed uit. De dekking wordt alleen wat minder.

De dekking is redelijk te noemen. Het is geen cakey concealer die écht alles bedekt, zoals deze van Inglot, maar donkere kringen kan hij wel aan. Voor rode plekjes geldt hetzelfde; het meeste bedekt ‘ie wel. Heb je echt veel puistjes en/of acné en zoek je hele goede dekking, dan kan ik hem helaas niet aanraden.

Er zit verder geen overheersende geur aan de concealer. Als ik het aanbreng ruik ik vrijwel niets! Het kwastje vind ik erg handig werken, dit is gewoon van goede kwaliteit.

Met concealer, zonder concealer

Omdat ik zelf niet zoveel dekking nodig heb op dit moment, vind ik hem prima werken. Het is niet mijn meest favoriete concealer ever, maar hij doet z’n werk prima en zorgt voor een natuurlijk effect. Wat longlasting betreft zit het wel goed. Ik heb niet gemerkt dat de concealer van mijn gezicht af ging glijden.

Voorkomt deze concealer ook echt wallen, onzuiverheden en rode plekjes? Nee, daar ben ik niet van overtuigd. Het klinkt natuurlijk erg mooi, maar ik geloof niet dat deze concealer hier echt aan bijdraagt.

Conclusie: een prima concealer als je graag gemiddelde dekking wil en van een natuurlijk effect houdt. Wallen en oneffenheden bedekt ‘ie wel, maar heel spectaculair is het ook weer niet. Gewoon een prima concealer voor een prima prijsje.

Formar Cosmetics bevindt zich aan de Kalverstraat in Amsterdam en de Perfect Coverage Liquid Concealer kost € 7,99.