Meestal koop ik om de winter een nieuwe winterjas. Meestal omdat ik een beetje uitgekeken ben op mijn jas, maar soms ook omdat ‘ie stuk is of er gewoon niet mooi meer uit ziet. Vorig jaar kocht ik een leuke jas, maar ik zoek voor dit jaar eigenlijk nog een wat warmer (en vooral meer weerbestendig) model. Eentje met een capuchon bijvoorbeeld. Mijn zoektocht is op dit moment in volle gang!

Eisenlijstje:

  • Capuchon (want: altijd fijn als het regent en je hebt geen paraplu)
  • Warm (want: ik ben nogal een koukleum, zeker in de winter)
  • Niet te kort (want: veel modellen met een capuchon zijn vrij kort, vind ik niet fijn)
  • Neutrale kleur

Ik heb ondervonden dat het zoeken naar een winterjas niet zo eenvoudig is. Eigenlijk heb ik altijd moeite met het vinden van specifieke dingen. Het is dat mijn moeder vaak krantjes doorleest van winkels en zo goed op de hoogte is, anders zou ik al jaren in hetzelfde lopen. ;-) Nee dat is gekheid, maar jullie snappen vast wat ik bedoel.

Het beste is natuurlijk om al vroeg in het najaar (september ongeveer) te gaan kijken naar winterjassen. Je hoofd zal er waarschijnlijk nog niet naar staan, maar juist dat is het moment dat er nog alle keus is.

Ik ging laatst eens online zoeken, en kwam toen toch een paar jassen tegen die me wel geschikt leken. Ze hebben niet meteen de wow-factor vind ik, maar het is wel een indicatie van wat ik ongeveer zoek.

1. Licht donzen jack met kraag van imitatiebont 

Deze jas vind ik er best leuk uit zien! Hij lijkt me vooral heel lekker warm. Het nepbont vind ik een leuk detail, en de kleur vind ik ook leuk. Ik zag dat ‘ie ook nog in bordeaux en bruin verkrijgbaar is.

2. Jack (lang model) met nepbont

Ook deze jas vond ik wel aardig. Qua lengte is dit eigenlijk precies wat ik zoek. Ook hierbij geldt dat ik het nepbont er leuk uit vind zien, en toevallig lijkt de kleur erg op de eerste jas. Toch is het een heel ander model.

3. Donzen parka van gemêleerd, soft weefsel 

Ahh, deze jas lijkt me erg fijn. Hij ziet er heerlijk zacht en warm uit, en wat ik erg leuk vind er aan is het gemêleerde stofje. Ook is ‘ie vrij lang. Klinkt ideaal dus. Toch ben ik bang dat deze jas me nogal vormloos maakt. Kijk, modellen staat altijd alles, maar bij mezelf ben ik er nog niet zo zeker van.

Deze jassen komen heel dicht in de buurt, maar toch heb ik voor mijn gevoel hét exemplaar nog niet gevonden. Ik ontdekte trouwens dat ze bij Esprit ook nog andere leuke kleding heeft dan alleen jassen.

Wat voor winterjas heb jij?