Als je mij wat beter kent weet je waarschijnlijk wel dat ik erg van eten houd. Klinkt wat obsessief misschien, mar het is echt zo. Ik kan erg blij worden van lekker eten, en daarom leek het me leuk om de ‘Nom nom nom’ – tag eens te doen. Ik vond deze tag op Tedje haar blog. De tag gaat -je raadt het vast al- over eten. Hier komt ‘ie!

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?

Daar kan ik wel wat voorbeelden bij bedenken. Ik vind komkommer met pindasaus lekker, bij het barbecueën bijvoorbeeld. Of een boterham met kaas en jam. Of boerenkool met geraspte kaas. Mijn ouders vinden dit best wel gek!

Wat kook jij het liefst (en veel te vaak)?

Ik kook niet enorm veel, maar de laatste tijd doe ik het toch wat vaker. Mijn favoriete gerechten om te koken zijn: Mexicaanse burrito’s met rijst, gevulde paprika’s en gegrilde auberginesalade met kip en tarly. Al duurt dat laatste wel lang om te maken.

In welk restaurant zou je het liefste elke dag eten?

Dat is een moeilijke vraag zeg. Ik zou sowieso niet iedere dag in een restaurant willen eten, want dat gaat vervelen denk ik. Dan is het niet meer zo speciaal. Ik ga graag eten in Italiaanse of Mexicaanse restaurants, dus als het echt zou moeten zou ik voor dit soort restaurants gaan!

Deel een handige kooktip?

Eh, ik ben nog niet zo heel ervaren wat koken betreft, maar wat ik wel van mijn moeder heb meegekregen is om te plannen. Zodat je efficiënt kan koken ;-) En dingen die je niet meer gebruikt gelijk in de vaatwasser/gootsteen zetten, of weggooien. Zo hou je een beetje overzicht!

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Veel! Ik bak graag maar ik heb enorm weinig tijd voor. Of nou ja, ik maak er niet echt tijd voor. Terwijl niets leuker is dan een zelfgemaakt baksel bij de koffie! Ik zou graag eens de perfecte fudgy brownies willen maken, een grote taart compleet met verschillende lagen en marsepein, bananenbrood en vast nog meer dingen waar ik even niet op kan komen.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Dat zou waarschijnlijk een perfect krokant stokbroodje zijn met brie, een klein beetje honing en pijnboompitten. Ik vind brie ontzettend lekker en eet het dan ook heel graag. Maar een broodje met carpaccio, rucola en pijnboompitten zou ook goed zijn.

Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten?

1. Buiten de deur eten, 2. zelf koken, 3. eten bestellen. Het liefste eet ik 1x per week of tenminste 1x per maand buiten de deur, want ik vind dat gewoon altijd erg gezellig en lekker. Helaas gaat dit niet altijd! Zelf koken vind ik ook steeds leuker, maar het kost me vaak wel een uur om iets lekkers/gezonds te bereiden dus vandaar dat deze op twee staat. En eten bestellen doe ik zo ongeveer nooit, dus daarom staat die op drie.

Ben je ergens allergisch voor?

Nee, ik ben geloof ik twee keer in m’n leven getest op allergieën en daar kwam uit dat ik ze gelukkig niet heb. Ik kan dus alles eten als ik dat zou willen.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?

Met stipt op nummer één: havermout! Iedere ochtend ben ik weer blij dat ik havermout ‘mag’ eten, ik heb het echt helemaal ontdekt. Ik meng de havervlokken met melk en zet dit vervolgens een minuutje in de magnetron. Dan voeg ik er het liefste nog aardbeien/frambozen/banaan aan toe en walnoten/amandelschaafsel/lijnzaadjes. Nom.

Wat is je favoriete toetje?

Je kan beter vragen wat níet een favoriet toetje van me is. ;-) Ik ben nogal een toetjes-mens, maar de laatste tijd probeer ik het niet iedere avond te nemen omdat de meeste toetjes natuurlijk niet zo gezond zijn. Maar mijn favoriete toetjes zijn pudding van Mona (brownie, karamel, cheesecake) of kwark. Of hangop.

Tot zover de ‘Nom nom nom’ – tag. Wat vinden jullie van de taart op de eerste afbeelding? Ik ga die echt eens proberen na te maken, wauw! Ik vond het erg leuk om deze tag in te vullen, voel je vrij om hem ook over te nemen op je eigen blog!

Bron afbeelding 1
Bron afbeelding 2