Al sinds jaar en dag maak ik to-do-lists. Ik werk hiermee veel efficiënter want zo wordt het tenminste geen chaos in mijn hoofd! Toen ik vorig jaar een nieuwe telefoon kreeg zocht ik een handige app om lijstjes mee te maken. Ik kwam uit bij Wunderlist. Ik downloadde het, maar gebruikte het nog niet zo veel. Papieren lijstjes vond ik beter, tot een paar weken terug. Ik kreeg handigheid in de app en tegenwoordig gebruik ik de app voor zo’n beetje alles!

Even terug in de tijd: Wunderlist is gemaakt door een Duits bedrijf genaamd 6Wunderkinder. Het bedrijf werd in 2010 opgericht en een jaar later kwam de eerste versie van Wunderlist op de markt. Al na zeven maanden had de app maar liefst 1 miljoen gebruikers. In 2013 begon het pas echt te lopen en inmiddels hebben de makers al diverse prijzen gewonnen.

Ik kwam dus in aanraking met deze app door simpelweg ‘to do list’ of iets in die trant in te typen in de Play Store (ik heb een Android telefoon). Ik ga je nu laten zien hoe het werkt.

Bron

Ten eerste vind ik het superhandig aan Wunderlist dat je je lijsten altijd bij de hand hebt: je kan inloggen via je computer, tablet en telefoon. Hij synchroniseert automatisch dus zo heb je altijd je to-do-lists bij je.

Wanneer je je hebt aangemeld krijg je overzicht te zien van diverse lijsten, deze zijn standaard ingedeeld. Deze lijsten kan je helemaal indelen zoals je wil, zodat je je taken kan onderverdelen. Zo ziet mijn Wunderlist er uit (geopend op de computer):

Postvak In: deze map gebruik ik niet meer zoveel sinds ik alles heb ingedeeld in categorieën.
Vandaag: deze map staat er automatisch in, hier staan alle taken waarbij je als vervaldatum de datum van vandaag hebt gekozen. Ze staan op categorie.
Week: al je taken voor deze week als je er een vervaldatum aan gekoppeld hebt, deze staan op datum gecategoriseerd.
School: spreekt voor zich denk ik, alles wat ik voor school moet doen zet ik hier in.
Huishouden: alles wat ik moet doen qua huishoudelijke taken.
Pink Sensation: alles wat ik moet doen op het gebied van mijn blog.
Overig: hier komen alle overige dingen, zoals sporten bijvoorbeeld.
Winkelen: dingen die ik nog graag wil kopen.
Werk: gebruik ik eigenlijk niet, maar kan wel handig zijn.
Verlanglijst: spreekt voor zich! Deze gebruik ik ook niet zoveel.

Waarom vind ik deze app zo handig?

Om te beginnen omdat je je lijstjes overal kan openen en dus altijd kan bijwerken. Dit geeft mij veel overzicht en ook wel een stukje rust. Daarnaast vind ik het ook ideaal dat je je taken kan categoriseren. Voor de een is dit niet zo belangrijk, maar voor mij als geordend persoon wel. :-) Verder kan je natuurlijk een vervaldatum instellen, een alarm instellen (superhandig als je vergeetachtig bent), subtaken toevoegen (als je taak uit meerdere onderdelen bestaat) en je kan zelfs bestanden of notities toevoegen aan de taak.

Je lijsten e-mailen of afdrukken behoort ook tot de mogelijkheden, net als het delen van je lijst.

Ik gebruik niet alles (eigenlijk vooral de vervaldatum), maar het is toch geweldig dat dit allemaal kan met een app? Scheelt wat mij betreft een hoop schrijfwerk. En notitieboekjes.

Ik gebruik de app zelf vooral op mijn telefoon, tablet en computer. Wanneer me onderweg naar school bijvoorbeeld ineens iets te binnen schiet hoef ik niet te zoeken naar pen en papier maar typ ik het gewoon op mijn telefoon. Sinds ik de app gebruik vind ik alles veel overzichtelijker geworden en hoef ik niet meer ‘bang’ te zijn dat ik belangrijke dingen vergeet. Ook leuk trouwens: als je iets afgevinkt hebt hoor je een *pling* geluidje. ;-)

Tot zover deze tip! Dit is absoluut geen gesponsorde post of iets dergelijks, ik wilde deze vondst gewoon graag met jullie delen. Wie weet helpt het jou ook wel bij het afwerken van je to-do-list!

Kende jij Wunderlist al?