Zarqa

Volg je mijn blog al wat langer, dan weet je misschien wel dat ik nogal wissel qua producten wat huidverzorging betreft. Ik vind het gewoon leuk om een beetje af te wisselen, en zo steeds nieuwe merken en producten te ontdekken. Een tijdje terug waren mijn producten van Puravita op en was het tijd voor iets nieuws. Ik besloot om weer naar De Tuinen te gaan, in de hoop weer een voor mij onbekend merk te vinden. En ja hoor, al snel zag ik de producten van Zarqa staan.

Ik nam de reinigingsmelk en de tonic mee. De producten zagen er op het eerste gezicht goed uit, dus ik werd benieuwd. Wat zou ik van deze producten van dit vrij onbekende merk vinden?

Sensitive Face Milk

De reinigingsmelk hoort bij de ‘Sensitive’ lijn en komt in een witte pompflacon waar 200 ml milk in zit. De pompflacon zelf vind ik ideaal werken: er zit een ‘beveiliging’ op waardoor ‘ie niet kan lekken. Een pompflacon werkt ook nog eens snel en hygiënisch. Kudo’s voor dit systeem dus.

De milk zelf is wit en is nagenoeg geurloos. Ik ruik een heel subtiel geurtje, maar het overheerst niet. Wat ingrediënten betreft zit er naast water ook Hydrogenated Polydecene in, dit maakt de huid glad en zou helpen rimpels te voorkomen. Verder zie ik ook Bisabolol, dit gaat bacteriën tegen. Hieronder zie je de complete lijst.

Over deze milk kan ik kort zijn: het haalt mijn gezichtsmake-up er moeiteloos af. Ik krijg er geen irritaties van en de milk is fijn in gebruik.

 

Pure Skin Cleansing tonic

De tonic behoort tot de ‘Young’ lijn en komt ook in een witte fles, hier zit eveneens 200 ml in. De tonic zelf is doorzichtig en ruikt wat sterker dan de milk. Ik ruik er ook een beetje alcohol doorheen. Op de ingrediëntenlijst staat inderdaad alcohol. Dit heeft over het algemeen een uitdrogende werking op de huid, maar omdat dit een product is speciaal voor de jonge huid snap ik wel dat het erin zit. Veel jongeren hebben immers last van een onrustige huid.

Verder op de lijst zie ik nog onder andere glycerine (werkt hydraterend) en Aloë Vera.

Net als de milk werkt de tonic naar mijn prima. Ik merk dat de alcohol mijn huid wel wat droger maakt, maar het is niet dramatisch. Nu moet ik er wel bij zeggen dat mijn huid op dit moment erg mooi egaal is. Maar naar mijn idee verslechtert de lotion de conditie van mijn huid niet, het haalt gewoon de laatste restjes make-up weg.

 

Zoals je kan lezen ben ik zeker te spreken over deze twee producten van Zarqa! Ik heb een tijdje gedacht dat ik toch wat meer puistjes kreeg sinds ik de producten gebruikte, maar mijn gezicht is nu weer egaal. Ik denk dat het eerder aan een andere factor lag.

Het enige wat voor anderen misschien een nadeel kan zijn is dat de producten niet mega budget zijn. Ik heb het geld er zelf wel voor over, want als het gewoon fijne producten zijn maakt dat al een hoop goed vind ik.

Zarqa is te koop bij De Tuinen, de reinigingsmilk kost € 10,69 en voor de tonic betaal je € 8,69.