Aangezien het nog één dagje weekend is, leek het me leuk om vandaag eens de It’s Weekend Tag in te vullen. Deze tag gaat -heel verrassend- over het weekend. Ik vertel je of ik werk in het weekend, wat ik het liefste doe en of ik ook studeer in het weekend of niet! Lees je mee naar mijn antwoorden?

1. Heb jij op zaterdag en zondag weekend of heb je op andere dagen vrij?

Van school ben ik sowieso op zaterdag en zondag vrij natuurlijk. Mijn schoolrooster verandert 4x per jaar, en eigenlijk ben ik altijd wel een paar dagen extra vrij doordeweeks voor ‘thuisstudie’. ;-) Toevallig heb ik net tentamens gehad en begint morgen de periode met m’n nieuwe rooster. Ik ben dan op soms op maandag, altijd op dinsdag en bijna altijd op donderdag vrij! Niet verkeerd als je het mij vraagt!

2. Hoe laat sta je op in het weekend?

Als ik moet werken (dat is op zaterdagochtend) sta ik om half 8 op ongeveer, want om 9 uur moet ik beginnen. Dan kan ik nog even rustig aan doen. Op zondag wisselt het heel erg, als ik met m’n vriend ben slapen we meestal wel tot minimaal 11 uur uit, als ik alleen slaap en uitgegaan ben slaap ik meestal ook tot die tijd, maar als ik alleen slaap en niet uit ben gegaan kan ik evengoed om 9 uur wakker zijn! Het verschilt dus erg.

3. Hoe ontbijt je in het weekend?

Op zaterdag zoals normaal: havermout! En op zondag ook meestal wel havermout (ik weet het, ik ben verslaafd!) en broodjes uit de oven of een croissantje.

4. Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?

Voor mijn gevoel begint weekend altijd al op vrijdag, zodra ik klaar ben met school. Heerlijk! Meestal spreek ik op vrijdag- of zaterdagavond af met m’n vriend, soms ook allebei de dagen. In elk geval een van de twee. Op zaterdagochtend werk ik van 9.00 tot 13.00 uur, en ’s middags ga ik meestal iets leuks doen/aan school werken als ik het druk heb/bloggen/relaxen. En op zaterdagavond dus iets doen met m’n vriend, naar de bios of bij mensen chillen, OF met vriendinnen iets doen, uitgaan bijvoorbeeld of een drankje doen ergens. Zondag is echt m’n relax-dag, dan doe ik rustig aan of doe ik juist wat leuks. Ik houd er trouwens ook van om te bakken in het weekend, dus dat doe ik ook nog wel eens. :-)

5. Wat doe je het liefst in het weekend?

Naar de bioscoop, uitgaan, slapen en chillen! Past meestal niet allemaal in één weekend, haha. ;-)

6. Wanneer plan jij je activiteiten voor het weekend?

Het liefst al op maandag, haha. Ik ben vaak nog een beetje aan het nagenieten van het weekend (als ik wat leuks heb gedaan bijvoorbeeld) en dan wil ik gelijk al plannen maken voor het volgende weekend. Maar het komt ook voor dat ik pas op vrijdag echt concrete plannen maak.

7. Ben je ook bezig met je studie of werk in het weekend?

Werk wel, elke zaterdagochtend. Ik probeer in het weekend zo min mogelijk aan m’n studie te besteden. Vooral zondag is m’n heilige dag, haha. Maar goed, ik probeer het meeste altijd doordeweeks te doen (ben toch veel vrij) zodat ik het weekend ook écht weekend heb.

8. Hoe laat ga je naar bed in het weekend?

Vaak wel wat later dan normaal. Op vrijdag vaak niet al te laat omdat ik moet werken, al komt het ook voor dat ik tóch iets leuks ga doen en alsnog moe ben de volgende dag. Maar m’n baas is ook vaak brak op zaterdag dus het mag, hehe. Zaterdag wordt vaak wel laat, bijna altijd wel na twaalven. En zondag vaak een uur of 11-12, het hangt er vanaf of ik de dag erna vroeg op moet of niet.

Tot zover de It’s Weekend Tag! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen.
Ik tag hierbij Denise, maar iedereen mag ‘m wat mij betreft overnemen!